ГолосUA
18:55 13/05/2010

Огляд преси за 14 травня

“Україна молода”

У Франції загадково загинув український офіцер. Родина моряка підозрює, що власники судна просто викинули тіло за межі порту. Старший помічник капітана кіпрського корабля «ОПС Гамбург» зник із судна ще напередодні Дня Перемоги. Його тіло знайшли за п’ять кілометрів від порту. Що трапилося з українцем, як він загинув? Ці запитання наразі залишаються без відповіді. В українському консульстві у Парижі факт загибелі українця підтвердили, однак по детальнішу інформацію просили звертатися до Міністерства закордонних справ України. Проте у вітчизняному МЗС про смерть українця — ні слухом, ні духом.

До кінця року у київському наземному транспорті встановлять турнікети. Київська міська влада планує обладнати рухомий склад наземного комунального транспорту — тролейбуси, трамваї й автобуси — турнікетами, мобільними касовими апаратами і пристроями для зчитування безконтактних карток — валідаторами. Про це йдеться у офіційному розпорядженні Київміськдержадміністрації. У мерії впевнені: нова система забезпечить повноту збору оплати за проїзд, ліквідує зловживання під час продажу квитків і покращить фінансове становище транспортних підприємств.

“Газета по-українськи”

На свята готелі для тварин переповнені. Київські ветеринари кажуть, здати тварину до готелю на вихідні перед святами доволі важко, оскільки бракує місць. Їх радять бронювати за місяць. “На Пасху, я вперше здавав кота у готель для тварин, — зазначив Олександр, якому не вдалося залишити тварину у готелі. — Тоді пощастило — вселили в останню клітку. За чотири дні проживання тварини в готелі заплатив більше 300 гривень”. Для поселення тварина обов’язково повинна бути щеплена. За це платять 100 грн. Доба в готелі для кішок коштує 39 грн. Якщо хвостатий агресивний, ціна вища — 59 грн. Вартість проживання у готелі для собак залежить від ваги. За утримання малих псів (до 20 кг) платять 39 грн. Середніх (20–40 кг) — 49. Великих (понад 40 кг) — 69 грн. Ця сума включає годування та огляд лікаря.

“Киевские ведомости”

Незабаром Львів дивуватиме туристів не лише старовинною архітектурою, а й світлофорами… «від Сваровскі». Як з’ясувалося, відомий ювелір у вільний від роботи час є власником фірми, яка займається організацією дорожнього руху та його безпекою, зокрема і світлофорами. Її фахівці доріг не ремонтують, але встановлюють паркувальні пристрої та дорожню розмітку, що світиться уночі.

На державному рівні готується перегляд указів третього Президента України Віктора Ющенка про створення національних парків і заповідників у різних областях країни. Про це повідомив заслужений природохоронець України, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. «Наскільки мені відомо, в Адміністрації Президента готуються проекти указів про скасування створення нових національних парків у Київській області: «Залісся» і «Білоозерську» на базі колишніх мисливських господарств, — повідомив він. — Таким чином, Київщина буде єдиною областю, де немає жодного заповідного парку. Крім того, аналогічний проект готовий відносно парку «Синьогора» в Івано-Франківській області. Нагадаю, для створення цього парку екс-президент Віктор Ющенко передав 10 тис. 866 га земель від державної резиденції «Синьогора»».

Згідно з вимогами Європейського Союзу, відсоток територій природно-заповідного фонду повинен становити не менше 10-12% від площі країни. Наразі в Україні відсоток територій, які мають такий статус, не перевищує 5-7%.

 

Читайте также по теме