ГолосUA
18:56 13/09/2010

Огляд преси за 14 вересня

“І так сто разів” пише видання “Україна Молода” про українського боксера Володимира Кличка. У сотому бою Кличків на профі-ринзі Володимир відстояв титули чемпіона світу IBF, WBO й IBO, нокаутувавши нігерійця Пітера в десятому раунді. Після суботньої перемоги Володі над нігерійцем Семюелем Пітером старший Кличко, Віталій, порівняв досягнення свого скромного брата зі звершеннями легендарного амери-канця Мохаммеда Алі.  

У Брюсселі Янукович домовився про дату саміту Україна—ЄС і почув про «позитивну динаміку» пише видання “Україна Молода” у статі “Дожити до 22 листопада”. Закордонні вояжі Віктора Януковича тривають: учора чинний Президент України відвідав із робочим візитом Брюссель. Туди нашого гаранта особисто під час телефонної розмови запросив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

Завершився перший пленарний тиждень нової сесії, пише видання “Сільські вісті” у статті «Приречена на блокування». Та фактично робочими видалися всього два дні, решта — блокадні. Щоправда, навіть за цей час депутати спромоглися перебігти майже півсотні законопроектів. Крім двох вівторкових законів, про які ми вже згадували в одному з попередніх номерів, схвалено ще вісім минулого четверга та прийнято два закони повторно з урахуванням зауважень Президента.

“Через новий акциз літр пального подорожчає” пише видання “День”. Та чи матимемо завдяки цьому відремонтовані автодороги? В Україні до 2011 року скасують транспортний збір і натомість запровадять у вартості пального додатковий акциз. Відповідну пропозицію прописали в проекті нового Податкового кодексу. Експерти ринку підтримують таку ініціативу, однак пророкують значне подорожчання пального та сумніваються в ефективності використання зібраних коштів.

Про “Пасьянс із багатьма… відомими” пише видання “День”. Минулої суботи в Україні офіційно розпочалася виборча кампанія до місцевих органів влади. Звичайно, фактично вона не припинялася після президентських виборів, але тепер політичні сили, окремі кандидати вже зможуть відкрито агітувати у ЗМІ, на бігбордах, за допомогою виступів перед народом. />  

Читайте также по теме