ГолосUA
18:55 14/04/2010

Огляд преси за 15 квітня

“Екстрасенси підуть у підпілля” пише видання газета “Новая”. У парламенті, де кілька років тому узаконили астрологів і ворожок, тепер хочуть заборонити діяльність всіляких провісників долі. Днями з’явився відповідний законопроект. Депутати пропонують вилучити астролога, ворожку з класифікатора професій.

Підняло видання й тему якості доріг. Газета пише про “Мільйони доларів — в асфальт”. Поки на Заході покращують дороги, наші шляховики псують їх спеціально — щоб отримувати стабільний щорічний дохід. Нашими жахливими дорогами вже не здивувати не тільки українських водіїв, а й іноземців. Про вітчизняні ями з жахом згадують далеко за межами України. І з кожним роком ситуація стає все гірше.

Видання “Газета по-українськи” пише, що “У Польщі продовжили жалобу за загиблими в авіакатастрофі під Смоленськом”.Виконуючий обов’язки президента Польщі, спікер Сейму Броніслав Коморовський продовжив загальнонаціональну жалобу за загиблими в авіакатастрофі під Смоленськом до опівночі неділі, 18 квітня.

Про “Багатство заднім числом” пише видання “Україна Молода”. Кабмін підвищив пенсії з 1 березня 2010 року. Невдовзі, якщо Верховна Рада погодиться, українці платитимуть менші податки на прибуток та на додану вартість, а також полегшає податковий тягар для представників малого та середнього бізнесу. Такі ідеї містяться у програмі соціально–економічного розвитку країни на нинішній рік, яку вчора презентували у Кабміні.

Видання також пише, що “Янукович вдруге втішив Обаму, а з Медведєвим обговорив підготовку до четвертих (!) за два місяці переговорів”. «Тема саміту, на моє переконання, об’єднує на сьогодні не тільки 47 країн–учасниць. Вона об’єднує увесь світ», — гучно заявив Віктор Янукович під завісу свого триденного перебування у Вашингтоні на форумі, присвяченому питанням ядерної безпеки.

Газета “Сільські вісті” також вирішила нагадати, що “Час жалоби і прощення” продовжено. Польща — в жалобі. Поляки — у скорботі. У храмах — заупокійні меси, на майданах — свічки і квіти. Мільйони й мільйони людей прощаються із загиблими у жахливій катастрофі під Смоленськом. Безглуздій — і від того ще страшнішій…

Сьогодні у Львові розпочинає роботу Міжнародний форум «Від безпеки України — до безпеки Європи. Виклики XXI століття», пише видання “День”. У форумі беруть участь представники двадцяти двох країн Європи, Азії та Американського континенту.

 

Читайте также по теме