ГолосUA
18:55 14/09/2010

Огляд преси за 15 вересня

“Україна Молода”

У статті “Мерців не судять?” видання пише, що на початку цього тижня Генпрокуратура лаконічно повідомила про завершення досудового слідства у справі Олексія Пукача, якого обвинувачують у вбивстві журналіста на замовлення. Через кілька днів виповнюється 10 років відтоді, як журналіста викрали «перевертні» у центрі столиці. Джерела в ГПУ повідомили про сенсаційний поворот у резонансній справі: замовником убивства Гії вважають лише загиблого екс–міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, жодного живого фігуранта!

День”

У статті “Закон про мови”: крок від Європи до Євразії” видання опублікувало відкритий лист заступника міністра освіти Максима Стріхи до голови парламенту Володимира Литвина, автор якого наполягає на тому, що сьогодні від позиції голови українського парламенту значною мірою залежатиме те, яким саме буде мовне законодавство України. Апелюючи до В. Литвина, науковець каже, що в силах спікера протидіяти ухваленню одіозних положень законопроекту «Про мови в Україні».

“Газета по-українськи”

Видання пише, що “Влада поводиться так, ніби це вона утримує Євросоюз”. Такі висновки газета робить після завершення одноденного візиту до Брюсселя Віктора Януковича, де він зустрівся із лідерами Євросоюзу. Позиція української сторони в переговорах була досить твердою і непоступливою. І хоч ЄС фактично фінансує Україну, про що свідчать останні 610 мільйонів євро його допомоги, наша влада поводиться так, ніби це вона утримує Єврозоюз…

 

Читайте также по теме