ГолосUA
18:55 15/06/2010

Огляд преси за 16 червня

Видання «Україна молода» у статті «Рахівниця з подвійним дном» розповіло, що більшості звичайних українців кожен місяць роботи після 1 липня 2000 року… зменшує розмір пенсії. Видання спробувало розібратися у лабіринті порядку нарахування пенсій і констатувало, що тільки в Україні у двох осіб із однаковим стажем та заробітком до 1 липня 2000 року розміри пенсій можуть відрізнятися майже на тисячу гривень за місяць.

Газета «День» намагалася дізнатися у вітчизняних експертів та депутатів, що принесе українським громадянам нова редакція Податкового кодексу. Примітно, що парламентська більшість відхилила проект Податкового кодексу України авторства групи нардепів від НУ-НС і БЮТ на чолі з Миколою Катеринчуком. Свої думки висловлюють народний депутат та екс-заступник голови Державної податкової адміністрації України Сергій Власенко, виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Анна Дерев’янко, а також перший віце-президент спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України В’ячеслав Биковець.

Журналісти газети «Киевские ведомости» висвітлюють нові призначення у КМДА: зокрема призначення тепер уже колишнього міністра з питань ЖКГ Олександра Попова «правою рукою» міського голови Леоніда Черновецького. При чому розподіл обов’язків між усіма заступниками столичного мера же не відбувся, не станеться також і розмежування двох посад: голови КМДА та мера столиці.

«Газета по-українськи» звернула свою увагу на незвичну судову справу. Печерський райсуд Києва відкрив провадження за позовом жителя міста Хмельницького 68-річного Володимира Волосюка до президента Віктора Януковича. Позивач, колишній адвокат, член Народного руху України просить суд змусити главу держави публічно вибачитися за заперечення Голодомору як геноциду українського народу. Виданню вдалося поговорити із самим Володимиром Волосюком. />  

Читайте также по теме