ГолосUA
19:56 15/12/2010

Огляд преси за 16 грудня

 

 

“Україна Молода”

 

З Новим роком і… тарифом
 

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) підвищила тариф на теплову енергію з урахуванням її транспортування і поставки для «Київенерго», що відпускається для потреб населення, на 35 відсотків iз 1 січня 2011 року. Зокрема, тариф «Київенерго» на теплову енергію для населення з приладами обліку з 1 січня зросте на 35% або 44,4 грн. — до 171,25 грн. за Гкал (без ПДВ); для населення без приладів обліку — також на 35% або на 43,91 грн. (до 125,47 грн. за Гкал (без ПДВ). Крім того, комісія підвищила тариф «Київенерго» на теплову енергію, що відпускається бюджетним організаціям, на 18,8% — до 476,64 грн. за Гкал (без ПДВ). Тариф компанії на теплову енергію, що поставляється іншим споживачам (промислові споживачі), збережений на колишньому рівні — 563,46 грн. за Гкал (без ПДВ). Водночас у вівторок стали відомі висновки компаній «Укренергопром-2» та «СТЕК», які мерія найняла для аналізу і розробки проектів покращення теплопостачання Києва. За їхніми оцінками, у столиці найгірше опалюються будинки тiєї частини міста, які обслуговує ТЕЦ-5. Це Печерськ, Голосієво, Теремки, Позняки, Осокорки, Березняки та Русанівка. ТЕЦ не здатна нагріти достатньо тепла для районів, що безконтрольно забудовувалися в останні роки. У центральній частині міста також найбільше застаріли тепломагістралі, по яких iде тепло до будинків.
 

“Экономические известия”
 

«АвтоКрАЗ» націлений на експорт

Холдингова компанія «АвтоКрАЗ», що входить до складу фінансово-промислової групи «Фінанси і кредит» Костянтина Жеваго, днями уклала контракт з японською компанією — трейдером Hanwa Co. Ltd. Згідно цій угоді в 2011 р. «АвтоКрАЗ» поставлятиме техніку для проведення робіт на одному з чотирьох родовищ нікелевих руд на Філіппінах. Вчора (у вівторок, 14 грудня) з посиланням на прес-службу компанії вітчизняні інформагентства оприлюднили факт продажу, повідомивши, що в наступному році за контрактом з японцями «АвтоКрАЗом» буде відвантажено 20 повнопривідних самоскидів КрАЗ-65032 колісної формули 6х6, а також три одиниці спеціальної техніки на базі повнопривідного шасі КрАЗ -6322 (6х6) підвищеної прохідності (паливозаправник, автоцистерну і ремонтно-евакуаційний автомобіль з краном-маніпулятором). Вартість контракту в компанії назвати категорично відмовилися, відзначивши, що кінцеву ціну кожної угоди визначає як вартість сервісного обслуговування машин в іншій країні, так і присутність на місцевому ринку представників конкурентів. У свою чергу Hanwa Co. Ltd пояснила вибір українського виробника хорошою адаптацією кременчуцької техніки для роботи в складних умовах Філіппін, зокрема, простотою машин в обслуговуванні та ремонті.

 

“День”
 

Бюджетний бліцкриг-2011
 

До 28 грудня парламент повинен затвердити фінансовий план держави на наступний рік. Попри те, що прийнятий у першому читанні проект держбюджету 2011 року експерти оцінили як «реальний», ряд галузевих фахівців вже почали бити на сполох. Кажуть: їх лишили «за бортом» казни, тим самим прирікши не лише на стагнацію, але й поступове «вимирання». Тому обіцяють, що два тижні бюджетного процесу будуть «гарячими»: листи з зауваженнями вже готуються, ініціюються зустрічі з депутатами та «впливовими» чиновниками.

Читайте также по теме