ГолосUA
18:56 15/07/2010

Огляд преси за 16 липня

“Могилянку” передали Табачнику” пише видання “Сільські вісті”. Кабінет міністрів України передав у розпорядження Міністерства освіти та науки низку вищих навчальних закладів. Навіть, перед початком вступної кампанії ця подія не набула б такого розголосу, адже наразі йдеться не про зміну рівнів акредитації вишів чи позбавлення їх фахових ліцензій, а, сказати б, лише про зміну «вивісок». Однак, громадськість занепокоїв факт, що в списку опинилися два провідні національні університети: «Києво-Могилянська академія» та «Острозька академія».

Екс–міністр юстиції — про намір «регіоналів» скасувати політреформу 2004 року та недосконалість закону про місцеві вибори, пише видання “Україна Молода”у статті “Микола Оніщук: Маніпулювати Конституцією — те саме, що запустити бумеранг” Найближчим часом набудуть чинності нові правила місцевих виборів. Закон про вибори місцевих рад, міських і сільських голів, ухвалений минулої суботи, перебуває на підписі у Президента. Віктор Янукович, звісно ж, не має наміру ветувати дітище парламенту.

Із території Києво–Печерського заповідника хочуть відселити музеї та майстерні митців. Аби створити там готелі та резиденцію для патріарха Кирила? пише видання “Україна Молода” у статті “Вигнання з Лаври”. Уже кілька років за парканом Національного Києво–Печерського історико–культурного заповідника тривають «розборки» за територію. А нещодавно скандал розгорівся з новою силою: у ЗМІ поширюється інформація про відселення клініки Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського, розміщеної на території заповідника. А вивільнені приміщення, мовляв, пустять на «божу справу».

“Вихід на довгу дорогу до свободи” пише видання “День”. Сьогодні виповнюється двадцять років з того часу як Україна прийняла історичний документ — Декларацію про державний суверенітет. З цієї нагоди Верховна Рада України збереться на урочисте засідання. Очевидно, депутати будуть говорити правильні і пафосні речі. />  

Читайте также по теме