ГолосUA
19:55 16/11/2010

Огляд преси за 17 листопада

 

Україна молода”

 

Туалетним папером — по Раді”

 

Розгляд нового Податкового кодексу у Верховній Раді супроводжувався багатотисячним мітингом під її стінами, пише видання. За даними організаторів, до парламенту з усієї України з’їхалося понад 30 тисяч людей (спостерігачі нарахували до 20 тисяч). Багатьом, за словами учасникiв, адмiнресурс уже звично заважав доїжджати до столицi з регiонiв. Порядок, за інформацією МВС, забезпечувало близько 1500 міліціонерів. Біля головного під’їзду ВР було гамірно: підприємці кричали, дмухали у футбольні дудки та свистки, били у барабани й відра.

/>  

Єдиноначаліє Києва”


 

На офіційному сайті Президента Януковича з’явилися тексти двох указів глави держави. Перший — про звільнення з посади голови міськдержадміністрації Леоніда Черновецького. Другий — про призначення на цю посаду Олександра Попова. Тексти обох рішень короткі і без жодних аргументів: «звільнити» нинішнього і «призначити» нового. Видання зазначає, що піти на такий крок Віктор Федорович міг уже давно — фактично одразу після ухвалення змін до Закону «Про столицю»…


 

День”


 

Кодекс — шанс. А не вирок”


 

Верховна Рада почала вдруге «читати» проект Податкового кодексу. І прем’єр-міністрові Миколі Азарову, звісно, хотілося б, аби фінансова конституція країни лилася, мов пісня, без запинок і була ухвалена в другому читанні всього за один день. Зрозуміло, що для нього це був би найкращий варіант, оскільки швидке ухвалення Кодексу дає змогу безпосередньо розпочати бюджетний процес, початок якого й без того затягнувся. На жаль, Азаров у такий перебіг подій і сам не надто вірив і заздалегідь прогнозував акції протесту проти документа, йдеться у статті.


 

Що за система будується в Україні?”


 

Наприкінці зими 2010 року українські та зарубіжні аналітики, політики та журналісти ставили перед собою запитання: яким виявиться новий політичний режим в Україні? У своїх відповідях серед європейських оглядачів превалювали обережні оптимісти. В Україні таких теж вистачало. Цим же питанням переймаються журналісти на сторінках видання.


 


 


 

Читайте также по теме