ГолосUA
19:55 16/02/2010

Огляд преси за 17 лютого 2010 року

Українські друковані ЗМІ 17 лютого зосередили свою увагу на таких темах, як майбутня інавгурація Віктора Януковича, остання прес-конференції Віктора Ющенка на президентській посаді та відміна проведення місцевих виборів в Україні 30 травня 2010 року, за що проголосувала парламентська більшість.

Газета «Новая»

Слідом за шатровим ринком, що обвалився у Василькові під Києвом, більш масштабна подія сталася у столиці. Снігового покрову не витримав дах заводу «Більшовик». На щастя, 500 кв. метрів покрівлі завалилися вночі. Але сніг, що тане, тисне на інші столичні дахи…

Парламент призначив дату вступу Віктора Януковича на посаду Президента. Але вже прелюдія нового глави держави з владою почалася із проблем. Газета зосередила увагу на тому, чому Віктор Янукович поспішає з інавгурацією та чи вистачить грошей у державної канзни на його «коронацію».

Газета «День»

Газета помітила, як не чекаючи закінчення судових процесів, раптово і без обговорення, парламентарі проголосували за постанову про призначення інавгурації Віктора Януковича на 25 лютого та скасували свою ж постанову про призначення виборів до місцевих органів влади на 30 травня. Вони не перенесли вибори, і не скасували їх. Просто залишили питання відкритим. Це означає, що будь-яка більшість, яка буде створена, зможе перенести вибори на осінь або взагалі відкласти на рік…

Журналісти також вирішили зосередити увагу на останній прес-конференції Віктора Ющенка у якості Президента. Вони помітили, як він жартував та ділився особистим, та спробували дати відповідь на запитання, чому він на виборах у 2010 році фактично підтримав свого «вічного» політичного опонента Віктора Януковича.

«Киевские ведомости»

Газета не залишилася осторонь від подій з призначенням дати інавгурації. Вона зазначила, що прем’єр-міністр Юлія Тимошенко після участі у засіданні фракції НУ-НС заявила, що не має наміру йти у відставку. Увагу приділили також висвітленню робочого дня 16 лютого у Верховній Раді.

Економічні та політичні негаразди, що нині спіткають нас із кулеметною частотою, стають важким випробуванням для здоров’я: не витримує серце. Висновок зробили медики: в Україні нормально жити можуть лише психічно неврівноважені люди.

«Газета по-українськи»

Газета детально описує події ранку 16 лютого у комітетах парламенту. Журналісти розповіли, що охоронці заборонили фотографам знімати кортеж Юлії Тимошенко та як дві жінки з Черкащини під будівлею парламенту почули від прем’єрки сухе: «Я поспішаю»…

Віктор Ющенко під час прес-конференції повідомив, що із 25 лютого має намір влаштувати 10-денну «відключку», провести час із дружиною та дітьми. Свою діяльність після президентства почне із музею «Мистецький арсенал»: підпише указ, і назначить себе головою спостережної ради музею. А опісля інавгурації хотів би провести з Віктором Януковичем зустріч на робочому місці.

 

Читайте также по теме