ГолосUA
18:56 16/08/2010

Огляд преси за 17 серпня

«Бійтеся «Алігатора» — стаття, в якій газет«Україна молода» розповідає про чотирьох дітей отруїлися випарами хлору в аквапарку.В обласному центрі вибухнув черговий скандал, пов’язаний iз відомим готельно-розважальним комплексом «Алігатор» і розташованим у ньому аквапарком «Лімпопо». Неприємні відчуття отримали і дорослі, але дитячі організми слабші, тож у кількох дітей незабаром проявилися всі симптоми отруєння випарами хлору — головний біль, нудота, кашель та першіння в горлі. Четверо з них віком від восьми до чотирнадцяти років того ж вечора потрапили в обласну дитячу лікарню. На щастя, отруєння було легким, тож, як повідомили «УМ» в обласній дитячій лікарні, станом на вчора дітей виписали додому.

Сьогодні ж «Україна молода» на своїх шпальтах розповідає про ліс на Київщині й про те, що не вщухає боротьба за його території. «Навколо Коцюбинського триває «дерибан» лісу — звільнену територію хочуть роздати «своїм» під забудову» — так називається публікація, що розкаже про незаконні рішення селищної ради. Два роки тому ліс першої категорії, що належить Святошинському лісництву міста Києва, почали вирубувати, а потім «дерибанити» після прийняття рішення… Коцюбинською селищною радою. Про цей факт мешканці селища дізналися тільки за півроку, коли лісом почали ходити ріелтори з клієнтами. У списках виборців перед виборами Президента з’явилися невідомі люди, про яких тут і не чули. Лісові ділянки отримали члени місцевої партії «Пряма дія», близько сотні мешканців Дніпропетровської області та школа бойових мистецтв «Пересвіт», яка готує охоронців для політиків. Тепер селищний голова Вадим Садовський урочисто оголосив нову хвилю роздачі землі. Але цього разу в рамках «акції», суть якої можна означити десь так: «Виборцю! Напиши заяву на ділянку в лісі! Не «хапнеш» ти — забере Київ». Мешканці ж Коцюбинського намагаються просто вберегти насадження, відстоюючи свою позицію у судах і державних органах. Поки що безуспішно.

Влада активно розвиватиме мережу сільськогосподарських оптових ринків — повідомив на селекторній нараді з аграріями вiце-прем’єр-мiнiстр із АПК Віктор Слаута. Фінансувати подібні проекти готові окремі іноземні інвестори. Їхні заяви з цього приводу пролунали на нещодавньому агрофорумі в Києві, куди закордонний бізнес запросили для презентації інвестиційних проектів. Для України оптові ринки — явище певною мірою нове. В багатьох же європейських країнах вони успішно працюють. Як «виростити» в Україні ефективну мережу оптових ринків, спираючись на європейський досвід? Що вона принесе вітчизняним фермерам та споживачам? Про це «День» дізнавався в інтерв’ю “Від сільської грядки — до європейського споживача” з експертом з питань розвитку ринкової інфраструктури Джонном Міллнсом та консультантом з розвитку оптових ринків проекту «Виконання Україною зобов’язань щодо членства в СОТ і Європейської політики добросусідства в сільському секторі (секторальний підхід)» Миколою Гриценком.

У статі “І дітей оздоровити – і самим вижити” журналіст “Дня” розповідає про стан дитячих оздоровниць нині в Україні. Так, в одній із найстаріших дитячих оздоровниць із кожним роком усе важче підтримувати заслужений імідж «волинського «Артека». Власне на всю Україну збереглося лише чотири профспілкові освітянські табори. І 5 гектарів супутниківської землі на березі знаменитого озера Світязь теж є неабиякою спокусою… Проте неповторна дитяча республіка, з духом котрої не можуть зрівнятися навіть ексклюзивні закордонні табори, і цього року пише свою історію, але ще більше мріє перебратися з дерев’яних будиночків до сучасних корпусів. Щоб вияснити причини та ситуацію видання поспілкувалося із головою обкому профспілки працівників освіти й науки Василем Грановським.

 

Читайте также по теме