ГолосUA
19:57 17/03/2010

Огляд преси за 18 березня

Газета «Новая»

«У студентів з’явився шанс навчатися в кредит»

Депутати пророчать вигідні кредити на навчання у вишах українським студентам. Однак чи зможе держава заплатити за таку допомогу? Експерти поки що можуть лише припускати, де держава знайде фінансову підтримку новій ініціативі. Закон про державне кредитування вищої освіти вже кілька років намагаються прийняти у парламенті. Документ неодноразово направляли на доопрацювання, однак у комітеті ВР з питань освіти вимагають народним обранцям затвердити законопроект.

«Під видом лимонаду»

Лимонад, що продається у наших торгових мережах важко назвати не те, що корисним, а навіть не шкідливим напоєм. Якщо взяти пляшку лимонаду та прочитати склад з етикетки, можна подумати, що із продукту харчпрому він перекваліфікувався у продукт як мінімум хімічної галузі. Ці лимонади не мають нічого спільного з натуральними напоями…

«Україна молода»

Дозарядка «Мистецького арсеналу»

Голова наглядової ради «МА» Віктор Ющенко вважає, що перша черга об’єкта може повноцінно працювати вже у 2011 році. Таке переконання Віктор Ющенко висловив учора під час робочої наради у «Мистецькому арсеналі», до речі, першої для нього в ролі голови нещодавно створеної наглядової ради, а не Президента.

«Вірус із неба»

16 березня Єврокомісія затвердила рішення румунської влади про визначення зоною ризику комуну Летеа, що в окрузі Тульча у дельті Дунаю. Себто зовсім неподалік кордону з Україною. Як повідомляє прес-служба ЄК, на одній із місцевих птахофабрик зафіксовано спалах «пташиного грипу» — той факт, що це саме вірус H5N1, уже підтвердила румунська національна лабораторія.

«День»

«Кримбас»

Кадрові ротації, почавшись у центральних міністерствах та відомствах, досягли й Криму. Кримський політикум, що й так не знав спокою, прийшов у енергійний рух. Сесія Верховної Ради АРК задовольнила заяви голови парламенту автономії Анатолія Гриценка й голови Ради міністрів Віктора Плакиди про відставку…

ФальSTART?

Чому український Президент прагне підписати в Києві договір між США та Росією? Здавалося, що після президентських виборів в Україні відносини між Києвом та Москвою мали стати більш прагматичними і приносити конкретні вигоди обом країнам. Однак цього поки не спостерігається. Натомість обидві сторони говорять про абстрактні речі. Автор статті розглядає один із перших візитів Президента України Віктора Януковича до Москви.

«Сільські вісті»

«Як нагріти місце?»

Віктор Янукович готується до переїзду. Він уже не хоче жити у «Межигір’ї», а збирається оселитися десь у центрі Києва. Обставлено це таким чином, що має виглядати реальним «покращанням життя» для мешканців столиці та її північно-західних околиць. Щоб вони по дві години зранку та увечері не чекали, доки проїде кортеж Глави Держави, який «поспішає на роботу».

 

Читайте также по теме