ГолосUA
19:55 17/12/2009

Огляд преси за 18 грудня

Основними темами, на яких зосередили свою увагу українські ЗМІ 18 лютого стали такі актуальні питання, як різке погіршення погодних умов в Україні, котре спричинило кількагодинні скупчення машин на трасах на півдні Україні. Не оминули журналісти й такої події як пожежа в Дніпропетровській облдержадміністрації та реформування Служби безпеки України.

Газета “Новая” у статті “Як вкрасти мільйон… у мільйонів?” розповідає, як прикриваючись боротьбою з паводками та грипом, будівництвом доріг та шкіл, наші чиновники спромоглися вкрасти у народу майже 3 мільярди гривень.

Нещодавно правоохоронці затримали одного з охоронців Лук’янівського СІЗО, котрий намагався пронести до слідчого ізолятора картонну коробку. У ній знайшли 9 мобільних телефонів, сім-карти, зарядні пристрої та інше. Про те, чому життя за гратами є не настільки важким, як видається, можна прочитати у статті “В’язниця як прохідний двір”.

“Україна молода” вирішила розповісти, як напередодні горіли п’ять відділень Дніпропетровської облдержадміністрації. Хоча офіційною версією причини пожежі є коротке замикання в електрощитовій на першому поверсі, видання провело аналогію з подібним випадком, що стався влітку минулого року, коли будівлю обласного Управління земельних ресурсів підпалили навмисно.

Безсніжна зима 2008 року в Одесі вже компенсувалася 16 грудня, жартують синоптики. За два дні — 16 і 17 грудня в регіоні випало більше двох місячних норм опадів. Найближчими днями синоптики поліпшення погодних умов на Одещині не обіцяють, городяни сподіваються на взаємодопомогу. Про те, як боролися із хуртовинами на півдні, можна дізнатися зі свіжого номеру газети “День”.

Із моменту реформування української спецслужби пройшло майже 18 років, за цей час СБУ пережила різні процеси: зміну керівників, ротацію кадрів, переформатування структурних підрозділів, скорочення штату. Звісно, були й часи Кучми, Майдану. Але якою є сьогодні Служба безпеки України? Про відомі резонансні справи, кадрову політику, кримінальну справу по факту Голодомору 1932—1933 рр., можливість люстрації — в ексклюзивному інтерв’ю голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка на шпальтах видання “День”.

Президент Віктор Ющенко офіційно дозволив відвідувати свою зимову державну резиденцію неподалік села Гута Богородчанського району Івано-Франківщини, пише “Газета по-українськи”. З обласного центру туди можна добратися рейсовим автобусом за 1,5 год. Він курсує п’ять разів на день. Квиток коштує 13 грн. Про те, скільки ж довідеться заплатити за кілька годин перебування у президентських хоромах — у свіжому номері газети.

 

Читайте также по теме