ГолосUA
19:55 17/02/2010

Огляд преси за 18 лютого

«Сільські вісті»

Центральною проблемою на сторінках газети постало вирішення питання підготовки до весняно-польових робіт. У статті «Снігу багато, а коштів — катма» наголошується, що, згідно з прогнозами науковців, у центральних областях України польові роботи розпочнуться через місяць, на півдні — ще раніше. Отже, підготовка до них виходить на фінішну пряму. Селянам, як повітря, потрібні гроші, аби запастися міндобривами, пальним, відремонтувати техніку. А їх катма! Як заявив міністр аграрної політики Юрій Мельник, дефіцит фінансових ресурсів для проведення комплексу весняних польових робіт становить понад 12 мільярдів гривень. Загалом же, аби звести кінці з кінцями, аграріям на рік потрібно грошей разів у п’ять більше. Чи існує реальна можливість вирішення цієї проблеми, читайте в номері газети.

«Україна молода»

Верховна Рада відхилила законопроект про «десятирічку» в школах — одна з головних тем на шпальтах газети. Однак Анатолій Гриценко, автор «провального» законопроекту, здаватися не планує. Мов ляв, це був лише перший крок, який стимулюватиме всю освітянську спільноту до роботи над «помилками». Він зазначив, що буде вносити повторно цей законопроект, переконувати народних депутатів у тому, що нам треба серйозно переглянути ставлення до системи освіти, починаючи від дошкільної і закінчуючи вищою. Які аргументи Анатолій Гриценко наводитиме опонентам, читайте в номері.

З місцевих проблем газета звернула увагу на проїзд у міському транспорті, який знову може подорожчати. Столичні автоперевізники всерйоз замислилися про підвищення тарифів на перевезення. Мовляв, уже два роки розцінки на «катання» в «маршрутках» не змінювали, а економічні реалії давно підштовхують до підвищення вартості проїзду. Зокрема, за словами голови Київської міської організації роботодавців-перевізників «Столиця» Валерія Липецького, якого цитують «Українські новини», вартість проїзду в приватних київських «маршрутках» подорожчає приблизно на 20—25 відсотків. Враховуючи, що нині квиток у рейсових мікроавтобусах Києва коштує 1,50—2,50 гривні, а в деяких «маршрутках» — 2,75, проїзд може подорожчати до трьох гривень. Як скоро це станеться і чи станеться взагалі — видання намагається дати відповідь.

«Киевские ведомости»

«Директора «Артеку» перевірили на детекторі брехні» — педофільний скандал знову згадали. Директор табору розповів, що «вже готові судові позови проти осіб, які ініціювали скандал». Крім того, він зазначив, що за власним бажанням пройшов перевірку на детекторі брехні і здав медичні аналізи, заявивши при цьому, що «знає, що відбувалося в «Артеку». Подробиці Б. Новожилов рообіцяв розповісти після свого звільнення.

Київські дельфінарії можуть закрити — такі висновки зроблені на підставі перевірки Державною екологічною інспекцією дельфінаріїв України, у багатьох з яких немає дозволу на утримування тварин. Натомість директори закладів переконують, що це все — робота конкурентів.

«Новая»

Україну затоплює — актуальна тема навесні. В усіх державних і не тільки установах визнали загрозу повені. У Гідрометцентрі стверджують, що снігу цієї зими у два ризи більше, отже, й річки розіллються більше. Синоптики окреслюють зоною підвищеної небезпеки ряд областей: Рівненську, Волинську, Житомирську, Харківську, Луганську, Донецьку, Запорізьку, Кіровоградську, Дніпропетровську та Миколаївську області. Тут у квітні вода в річках може піднятися на 2-3 метри. Де ще на українців може чатувати небезпека, читайте в номері.

 

Читайте также по теме