ГолосUA
18:56 17/08/2010

Огляд преси за 18 серпня

Кліматологи попереджають, що на зміну аномально теплому літу прийдуть шторми та смерчі, пише видання “День” у статті “Після спеки — урагани?”. Із сьогоднішнього дня, 18 серпня, спека покидає територію України — про це нещодавно заявили фахівці Укргідрометцентру. Але чи не зарано зітхати з полегшенням і радіти прогнозам синоптиків, що до нас нарешті приходить похолодання?

Пише видання “День”, що новий закон про судоустрій може мати великі наслідки для пересічних громадян. У статті “Стягнути борг за тринадцять діб” пише видання, що з набранням чинності новим Законом України «Про судоустрій» в Україні почала діяти норма, за якою суд має право видати наказ про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних, телекомунікаційних послуг чи послуг телебачення тощо.

“Нова влада нас добре “нагнула” пише “Газета по-українськи”. Профспілки пікетували представництво Міжнародного валютного фонду. ”Ганьба МВФ! Ганьба!” — кричить у мегафон чоловік, який прямує столичним Кловським узвозом зранку у вівторок. Із ним ще з півсотні осіб, переважно пенсійного віку. Люди в блакитних паперових капелюхах та жилетах із написом ”Федерація профспілок України. Гідного життя людині праці”.

Пише видання “Газета по-українськи”, що “Лавринович відмовився від мерседеса”. Мін’юст отримав новий ”мерседес” ціною понад мільйон гривень. Його придбало державне підприємство ”Інформаційний центр”. Воно входить до структури Міністерства юстиції.

Видання «Україна молода» пише, що сьогодні у Великих Сорочинцях офіційно стартує найвідоміший в Україні ярмарок у статті “посміємося з Гоголем”. Хоча фактично стартував він ще вчора. Причому не лише традиційним торжищем — розважальна програма для «перших хоробрих» почалася о 18 годині.

Пише видання “Україна Молода” і про “Пляжний патруль”. Кримських туристів–«дикунів» спецпідрозділи МВС виганяють із–під дерев на пекельне сонце. Так на півострові рятують ліси від пожеж. Прихильникам «дикого» способу відпочинку цього року доводиться несолодко. У зв’язку з підвищеною пожежною небезпекою, що склалася в країні через погоду, розпорядженням уряду було наказано гнати «в хвіст і гриву» відпочивальників із наметами. />  

Читайте также по теме