ГолосUA
19:51 18/03/2010

Огляд преси за 19 березня

Газета “Новая”

“Инвесторы нацелились на Украину” — більше половини іноземних інвесторів готові почати вкладати гроші в Україну в найближчі півроку. Ще 24,4% компаній проявляє обережність у своїх планах або поки не визначилися. Про це стало відомо за результатами опитування настроїв серед інвесторів за І квартал 2010 р., підготовленого Міжнародним фондом Блейзера. Однак значна частина респондентів (61%) має намір інвестувати в інші країни протягом найближчих шести місяців, зазначають у фонді. При цьому українські експерти не поспішають радіти цим твердженням. Чому, читайте в номері.

“Україна молода”

“У міліції — усе Донбас” — незважаючи на те, що саме Служба безпеки першою із силових відомств відчула на собі кадрові зміни в керівному складі, «шоку» на Володимирській, 33 це не викликало. Адже на відміну від МВС, нових заступників СБУ призначено не за «регіональною» ознакою («донецькі» тут не мають переваг), до того ж, їхні прізвища добре відомі у спецслужбі — у крісла заступників цивільного голови спецслужби Хорошковського вони прийшли з центрального апарату СБУ. По-іншому склався кадровий пасьянс на Богомольця, 10: новий керманич МВС, вочевидь, взяв приклад із Генпрокуратури, де переважну більшість керівних посад уже давно обіймають вихідці з Донбасу, тим більше що міністр Анатолій Могильов багатьох із них знає ще замолоду. Подробиці далі.

“Інтер-хлопець” на державному каналі” — з початку тижня найактуальнішою медіаподією стало призначення нового керівництва Національної телерадіокомпанії України. У середу Кабмін біло-блакитних призначив «командиром» державного каналу Єгора Бенкендорфа — до цього виконавчого продюсера телеканалу «Інтер». Чи варто відтепер очікувати, що державна «перша кнопка» стане першою і за рейтингами? Чи перетвориться на придаток проросійськи налаштованого лідера вітчизняної телеіндустрії?

“День”

“Дружити чи служити” — учора під час короткої поїздки до Криму Президент України Віктор Янукович представив регіональному активу нового голову парламенту автономії Володимира Константинова, голову Ради міністрів АРК Василя Джарти, прокурора Криму Степана Моліцького, начальника міліції Олександра Просолова, командувача ВМС України віце-адмірала Віктора Максимова, начальника ГУ СБУ в Криму Володимира Тоцького. Останньої миті Віктор Янукович скасував уже заплановану поїздку до Севастополя, де збирався представити нового голову міської адміністрації. Щодо його кандидатури зацікавлені політичні структури, мабуть, за ніч перед поїздкою не змогли домовитися. Тому навіть нове командування Військово-Морських сил Президентові довелося представляти в Сімферополі. Що далі — у матеріалі.

“Архіви СБУ закриються?” — новообрана влада продовжує формувати свою команду. Кожного дня на сайті Президента можна побачити нові укази зі словами «звільнити» або «призначити». Після облаштування посад, які у всіх на слуху — голови Адміністрації, прем’єр-міністра, міністрів, голови СБУ та інших, хвиля покотилася далі — нижче. Практично одразу після звільнення голови СБУ Валентина Наливайченка і призначення на цю посаду Валерія Хорошковського в Службі з’явилися нові заступники, начальники департаментів. Серед тих, кому не пощастило, опинився і директор (тепер колишній) Галузевого державного архіву СБУ Володимир В’ятрович. Саме вів розповів про секретні архіви СБУ. Деталі в матеріалі. />
“Сільські вісті”

“У великих комплексів і молоко велике” — високі технології ніколи не «оселяться» у селянських хлівах. Їм потрібні масштаби — бодай такі, які у нас вже були. Чому на державному рівні так і не вдалось запровадити ефективний механізм відновлення основного ресурсного потенціалу галузі – чисельності поголів’я сільськогосподарських тварин і птиці, який забезпечив би збалансований розвиток тваринництва в цілому, стосовно до обсягів виробництва зерна і кормів? Ці диспропорції і призвели врешті до занепаду тваринницької галузі, порушення цілісного комплексу сільгоспвиробництва.
“Мінімальна зарплата — 888” — проточного року мінімальний рівень заробітної плати досягне 888 гривень. Закон «Про встановлення прожиткового мінімуму й мінімальної зарплати в 2010 році обіцяв встановити прожитковий мінімум на одну людину з розрахунку на місяць із 1 листопада 2009 року в розмірі 701 грн., із 1 січня 2010 року – 825 грн., із 1 квітня – 839 грн., із 1 липня – 843 грн., із 1 жовтня – 861 грн., із 1 грудня – 875 грн. Крім того, законом встановлено мінімальну заробітну плату з 1 листопада 2009 року – 744 грн., із 1 січня 2010 року – 869 грн., із 1 квітня – 884 грн., із 1 липня – 888 грн., із 1 жовтня – 907 грн., із 1 грудня – 922 грн. Чого очікувати?

 

Читайте также по теме