ГолосUA
19:55 01/12/2010

Огляд преси за 2 грудня

 

 

“Україна молода”

 

У Дергачівському районі Харківської області розпочався пробний перепис населення, який триватиме до 14 грудня. Цей пробний перепис уже назвали генеральною репетицією Всеукраїнського перепису населення, який відбудеться в 2012 році. Вибір Державного комітету статистики впав саме на Дергачівський район Харківської області, оскільки він є одним із районів, який за структурою населення та типами поселень найбільш наближений до структури країни в цілому.

 

Європейські бізнесмени інвестують десятки мільярдів євро у східнопольські території, аби «відбити» їх, торгуючи з Україною. Двосмугова дорога з Кракова до аеропорту в Катовіцах періодично то звужується, то розширюється: ремонт. Нові мости і багаторівневі роз’їзди на шляхопроводах, поблискуючи яскравими обмежувальними знаками, з’являються буквально на кожному кроці. Причому виростають вони дуже швидко. Скажімо, за один рік на скромному лоукостівському летовищі Пижовіце встигли збудувати сучасний триповерховий термінал: насичений магазинами, недорогими кафе і навіть закритою терасою, з якої можна спостерігати, як злітають та приземляються літаки.

 

Газета “День”

 

Країна ще до кінця не усвідомила, що означає вето Президента Віктора Януковича на прийнятий парламентом Податковий кодекс, а попереду в українського політичного класу нове випробування — бюджетний процес. Але сьогодні непокоїть не стільки навіть він сам, скільки дуже жорсткі терміни, що залишаються для того, щоб зробити головний кошторис країни збалансованим і реальним.

 

Вже в січні, за прогнозами експертів консалтингової групи «А-95», вартість бензину може сягнути позначки дев’ять гривень за літр. Галузеві аналітики називають декілька причин подорожчання пального: підвищення акцизу в Податковому кодексі, пропозиція міністра палива і енергетики Юрія Бойка з 2011 року ввести мито на імпорт палива, а також низку інших.

 

“Сільські вісті”

 

На думку європейських політиків, майбутнє місце України у Європейському Союзі, а не у Митному союзі з Росією, Казахстаном і Білоруссю. Про це заявив колишній прем’єр-міністр Бельгії, голова Альянсу лібералів та демократів за Європу у Європейському парламенті Гі Верхофстадт. «Європа дуже стурбована політичною еволюцією», — сказав він. Політик зазначив, що для входження України до ЄС дуже важливим є створення зони вільної торгівлі та лібералізація візового режиму між ЄС та Україною.

Читайте также по теме