ГолосUA
19:55 01/11/2010

Огляд преси за 2 листопада

 

size="4">В Україні відбулися вибори до місцевих рад. Перші враження про них газета “Сільські вісті” написала у публікації “Вибір-2010”. Інформацію про події на Львівщині, Закарпатті, в Тернопільській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській областях читайте у завтрашньому номері видання.

/>  

size="4">Проводове радіо збережуть. Про це написала газета “Урядовий кур'єр”. Відповідно до інформації, колегія Держкомтелерадіо розглянула питання оптимізації системи державного радіомовлення, в тому числі на зарубіжну аудиторію.

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Національна радіокомпанія запропонувала на розгляд колегії План модернізації мереж державного (суспільного) радіомовлення на 2011-2015 роки, що передбачає заміну застарілих передавачів, які нині транслюють програми УР-1, УР-2 та УР-3, на нові. За підрахунками фахівців НРКУ, вартість їхньої заміни коштуватиме 30 мільйонів гривень. У разі переоснащення, видатки на трансляцію складатимуть 20 мільйонів гривень щороку. Тоді як трансляція радіопрограм усіма нині передбаченими ліцензіями застарілими передавальними засобами ДХ- і СХ-діапазонів щороку коштувала б державі близько 50 мільйонів гривень. Щодо проводового радіомовлення, то на думку НРКУ, слід зберегти кількість радіоточок до 2015 року на рівні 3 мільйонів із мережею понад 18 тисяч населених пунктів.


 

size="4">Уперше за весь час існування «Молодості» — як міжнародного фестивалю — головну нагороду здобув вітчизняний фільм. Про це написала газета “День”. Повідомлення про підсумки 40-ї «Молодості», звичайно, варто почати з головної новини: володарем Гран-прі фестивалю (статуетка «Скіфський Олень» і премія 10000 доларів), а також призу міжнародної федерації кінопреси ФІПРЕССІ передбачувано став повнометражний фільм «Щастя моє» (режисер — Сергій Лозниця, Україна — Німеччина — Нідерланди). Це насправді дуже важлива подія: вперше за весь час існування «Молодості» як міжнародного фестивалю головну нагороду здобув вітчизняний фільм. Більше — у завтрашньому номері.

 

size="4">Європа відзначає прогрес у переговорах про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Україною і припускає, що до наступних літніх канікул перемовини може бути завершено. Відповідну заяву, як вже повідомлялося, зробив єврокомісар з питань торгівлі Карел де Гухт, перебуваючи з робочим візитом у Києві. Детальніше про про динаміку перемовин Брюсселя та Києва щодо ЗВТ Єврокомісар розповів виданню “День”.

Читайте также по теме