ГолосUA
19:51 01/02/2010

Огляд преси за 2 лютого

Традиційною темою, майже всіх газет стали передвиборчі баталії та події, що розвиваються довкола президентських перегонів: теледебати Віктора Януковича та Юлії Тимошенко, посада Прем `єр-міністра, сценарії розстановки сил після виборів та відставка Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Газета “Новая” головною темою номера зробила можливі сценарії розвитку подій довкола крісла Прем`єр-міністра, після президентський виборів. /> Зокрема у статті “Королі з загубленої колоди” йдеться про те, що після президентських виборів прем’єрський жезл не втратить привабливості для претендентів. Ця посада передбачає оперативне управління фінансами — і цим сказано все. Але у будь-якому випадку прем’єр виявиться слабкішим, ніж зараз Юлія Тимошенко; його призначення і “довголіття” визначить впливовіший президент.

“ Киевские ведомости” також не оминули тему другого туру виборів Президента, зокрема всім наболілу проблему теледебатів. Стаття “Давоські “смотрини” розповідає про Світовий економічний форум в Давосі, де “вершки” світової політичної і бізнес-еліти платять чималі гроші за право стати гостями, адже Давос — це не лише престижно, тут говорять про глобальні проблеми, виробляють стратегії, налагоджують зв’язки, роблять прогнози і укладають масштабні операції. Однією з родзинок в черзі багаточисельних зустрічей, обговорень на цьому форумі став телеміст з українським “містером і місіс Сміт” — Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко
Не залишилась осторонь і відставка міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. У Статті “В Луценка спірний статус” автор намагається з`ясувати: “Юрій Луценко керівник МВС або все-таки його вже немає, після тог як Рада “пішла” Луценка, а він залишився виконуючим обов`язки.

«Газета по-українськи» мала змогу побувати на зібранні партій ”Жінки за майбутнє” та ”Солідарність жінок України”,які зібрались у столичному Міжнародному виставковому центрі аби обговорити можливості того, щоб вибори пройшли цивілізовано, а переможця визнали справедливо.
Також газета поспілкувалась з Губернатором Полтавщини Валерієм Асадчевим, який першим серед голів облдержадміністрацій заявив, що піде у відставку після інавгурації нового президента. Голосувати в другому турі не буде, бо ”нема з кого вибирати”.

Газета “Україна молода” відійшла від вже традиційної передвиборчої теми і на передовицю розмістила статтю присвячену пам’яті героїв Крут.
Президент Ющенко своїм указом визнав вояків УПА та УНР борцями за незалежність і доручив Прем’єру Тимошенко розробити закон про їх правовий статус

 

Читайте также по теме