ГолосUA
18:56 19/08/2010

Огляд преси за 20 серпня

Незабаром у Чорнобилі з’явиться музей під відкритим небом, пише видання “Україна Молода” у статі “Чорнобиль у мініатюрі”.Його відкриття готують до 25-річчя трагедії на Чорнобильській АЕС, котре вiдзначатимуть 26 квітня наступного року. Нині там уже почали розчищати ділянку для майбутнього парку. />  
Згадало видання й освіту. “Знову «двійка» пише видання “Україна Молода”. Міносвіти виконало свою роботу з повернення до 11-річки незадовільно. Домашні завдання треба виконувати старанно, сумлінно і вчасно! Це правило відоме кожному школяреві. Та, з’ясувалося, його не знають чиновники Міністерства освіти. Саме це відомство свого часу стало ініціатором відмови від профільної 12-річної школи і переходу на 11-річку за російським зразком.

Міжнародний дитячий центр "Артек" на Південному березі Криму святкує 85-річчя, пише видання “Газета по-українськи” у статті “На 85-річчя "Артека" запросили ешелон російської попси з Крутим на чолі”. Урочистості відбуватимуться чотири дні, по 22 серпня. 19 серпня, в "Артеку" відбулась лінійка, костюмована хода, свято Нептуна, свято майстрів Традиції і ремесла України з концертною програмою фольклорних колективів, народними іграми, роботою майстерень декоративного розпису, гончарства, вишивки, ткацтва, писанкарства.

“Квотувати чи не квотувати?” пише видання “Сільські вісті”. Усі учасники зернового ринку: сільгоспвиробники, зернотрейдери, біржовики — затамували подих в очікуванні рішення Кабінету міністрів України щодо квотування експорту зернових. Від нього залежатиме ціна збіжжя не лише на внутрішньому, а й на світовому ринку, де Україна вважається доволі серйозним гравцем.

Пише видання “Сільські вісті” й про перші юнацькі Олімпійські ігри у статті “Чемпіонами не народжуються”. Юнаки і дівчата віком від 14 до 18 років з 205 країн світу розігрують комплекти олімпійських нагород. Серед них – 55 українських спортсменів, які гордо тримають прапор нашої держави на аренах далекого Сингапуру.

Український Національний павільйон увійшов до десятки найкращих на «Шанхай ЕКСПО-2010», пише видання “День”. Виставка відкрилася 1 травня і триватиме до 31 жовтня цього року. Упродовж майже чотирьох місяців роботи «ЕКСПО-2010» Україна постійно привертає увагу як відвідувачів мистецького форуму, так і китайських медіа.

Про “Село майбутнього” пише видання “День”. Воно з’явиться в Україні тоді, коли існуватиме політика розвитку сільських територій. Про важке, а за деякими авторами — катастрофічне становище українського села написано немало, не лише у формі прози чи «що душу рве» поезії, але й серйозних публіцистичних чи наукових досліджень.
 

Читайте также по теме