ГолосUA
19:55 19/01/2010

Огляд преси за 20 січня

Долю українських земель вирішено. На засіданні 19 січня Верховна Рада подолала вето Президента на продаж сільськогосподарських земель. Законодавчим актом встановлено, що до набрання чинності законами про державний земельний кадастр та про ринок земель, але не пізніше 2012 року, забороняється внесення права на земельну частку (пай) до статутних фондів господарських товариств. Газета “Новая” пише, що питання про продаж української землі удвічі ускладнюється президентськими виборами. Будь-яке голосування в парламенті налаштовується під переговори про торгівлю за голоси виборців для головних лідерів перегонів.

“Мерія замутила з рибою” пише видання “Новая”. Столична влада живе не лише виділенням сумнівних земділянок. Чиновники запевнили, що вирішують й інші проблеми киян. Наприклад, в КМДА вирішили зайнятися розведенням риби. Тепер і в Києві введуть рибні дні, як це вже було при Радянському Союзі.

Дива не сталося, пише видання “Сільські вісті”. Газета вважає, що “Усе тільки починається”. Україна не отримала у першому турі виборів нового Президента. А до другого туру, який відбудеться 7 лютого, прогнозовано вийшли Віктор Янукович та Юлія Тимошенко. Втім, без сюрпризів не обійшлося. Третє місце посіла людина, яка у 2004 році пішла з великої політики, — Сергій Тігіпко. Явка виборців сягнула майже 67 відсотків. Отож справжня битва за президентство лише починається.

“Вибори без вибору: у другому раунді зійдуться Янукович і Тимошенко” пише видання “Україна Молода”. Головні висновки першого туру виборів–2010: поки що демократія торжествує. При всьому нашому бедламі вибори відбулися демократично, без надзвичайних станів, без суттєвого застосування адмінресурсу, який міг би вплинути на результати, і саме цим вибори–2010 відрізняються від виборів–2004. Тут Україна зробила крок уперед.

 Видання “Газета по-українськи” пише, що в Україні можлива друга революція. Лідер БЮТ Юлія Тимошенко буде більш демократичним президентом України, ніж лідер Партії регіонів Віктор Янукович. Таке переконання висловив російський олігарх Борис Березовський. За його словами, результат першого туру президентських виборів в Україні не був несподіваним.

 

Читайте также по теме