ГолосUA
18:56 19/05/2010

Огляд преси за 20 травня

“Суспільство має замислитися: як уберегти наших дітей?” пише видання “День”. Черговий трагічний випадок: на уроці фізкультури померла дитина. Прикрий випадок стався нещодавно в одній зі шкіл Одеської області — на уроці фізкультури загинув дев’ятикласник. За даними обласного управління освіти, діти грали у футбол, і під час гри один із хлопців упав непритомний. Учитель викликав швидку допомогу, але врятувати школяра, на жаль, не вдалося.

Питання освіти таки знову актуальне: що стоїть за спробою міністра освіти Дмитра Табачника повернути в українські школи російську літературу. Цього разу видання “Україна Молода” пише про “Троянський подарунок долі”. Усе-таки ми повинні бути вдячні міністру освіти Дмитру Табачнику за турботу. Він перший, незважаючи на крики «Геть!» і «Ганьба», почав привчати нас думати по-новому і усвідомлювати, що місце України — в одній упряжці з Росією. Потім, слухаючи українофобські заяви, ми лише крутили пальцем біля скроні й навіть були морально готові до намагань проросійських можновладців і «хахлов» нас «нагнути».

Продовжує видання і сумну тему. На Дніпропетровщині подружжя підприємців добровільно пішло з життя через невиплачені кредити, пише видання у статті «Набридло зводити кінці з кінцями» Страшна звістка сколихнула всю Україну: у селі Кудашівка на Дніпропетровщині подружжя місцевих підприємців вкоротило собі віку через борги. Тетяна та Володимир Булаткіни не /> змогли розрахуватися з банківськими кредитами та боргами перед своїми односельцями. Подейкують, що йдеться про суму в понад 400 тисяч доларів.

Видання “Газета Новая” вирішило розповісти про красу шкіри. “Вчіться засмагати в солярії грамотно, наполягають косметологи”, пише видання. Сонця хочеться багато. Поніжитися, під його променями. Та й засмагнути, щоб бути схожим не на бліду поганку, а на привабливу штучку. Суперечки про плюси і мінуси солярію ведуться постійно. Хтось біжить від нього, як від атомної бомби, а хтось стверджує: «Не шкідливіше, ніж сонце». Щоб розставити крапки над «і», видання розпитало фахівців.

Переймається видання і питанням “Як змусити підприємство платити білу зарплату” Хоч ситуація на ринку праці останнім часом стабілізувалася, в цій сфері існує ще безліч гострих проблем. Наприклад, як вирішити питання гендерної рівності при прийомі на роботу: адже не секрет, що керівники частіше віддають перевагу чоловікам, ніж жінкам. Або як змусити роботодавців платити підлеглим білу зарплату? Про це, а також про нові тенденції на ринку праці розповідає директор Держслужби зайнятості Володимир Галицький.

“В США занепокоєні українським суверенітетом” пише видання “Газета по-українськи”. У Вашингтоні уважно стежать за тим, аби здобутки у відносинах між Москвою та Києвом не поставили під загрозу суверенітет України. Про це заявив колишній посол США в Україні, зараз віце-президент Американського інституту миру у Вашингтоні Вільям Тейлор.
 

Читайте также по теме