ГолосUA
18:57 20/04/2010

Огляд преси за 21 квітня

Зміна порядку дотування селян може стати «ударом» по галузі, упевнені експерти. Про це у завтрашньому номері пише газета “День”. У проекті бюджету на 2010 рік передбачено змінити порядок надання дотацій виробникам молока та м’яса. Про це днями заявив президент Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса. Зміна діючого механізму виплати дотацій на молочну продукцію — удар по індустрії. Такої думки дотримуються і в Європейській бізнес-асоціації (ЄБА). Як вказується у прес-релізі ЄБА, у разі запровадження нового порядку надання дотацій неодмінно відбудеться подальше підвищення цін на молоко, молочні продукти, м’ясо та м’ясопродукти. Детальніше — у статті “М’ясо-молочний промах”.

Водночас газета “Новая” у публікації “Тарифы на травлю крыс – грабеж киевлян" акцентує на тому, що аби знищити в багатоповерховому будинку гризунів та комах, достатньо грошей, зібраних з двох-чотирьох квартир. За останні 10 років за послуги дератизації та дезинсекції містяни заплатили 250 тис. грн., а фактичні витрати склали менше 10%.

Крім того, журналісти видання стверджують, що кислотні дощі Україні не загрожують. Хмара попілу для українців поки не є загрозою, зате вона продовжила тривалість відпочинку українських туристиів закордоном, бо протягом останніх кількох днів відмінили близько 63 тисяч авіарейсів.

А газета “Україна молода” у статті “Кодекс честі? ” стверджує, що нове трудове законодавство, яке от-от ухвалить парламент, захищає роботодавця більше, ніж найманого працівника. Більше — у свіжому номері.

Видання “Газета по-українськи” написало, що до дев’яти гривень подорожчає літр бензину. Автозаправки оголосили, що підвищуватимуть ціни на пальне. "У другій половині квітня літр бензину А-95 коштуватиме до 8,4 гривні, — прогнозує Геннадій Рябцев, 38 років, із науково-технічного центру ”Психея”. — Барель імпортної нафти на початку квітня був 80, тепер 86 доларів. Піднялися ціни й на російську нафту". Детальніше читайте у публікації від 21 квітня.

 

Читайте также по теме