ГолосUA
18:55 20/09/2010

Огляд преси за 21 вересня

“Україна молода”

У Криму діє табір, у якому дітей перетворюють на бойовиків-“борців з ісламізмом”. Табір у Кримських горах, Ескі–Кермен. Діти десяти років і підлітки у камуфляжах, з автоматами, обличчя — в маскувальній «сажі». Дорослі інструктори-«казаки» з Росії та України навчають рукопашному бою, партизанській тактиці. На горі — хрест, на брамі табору напис — «Православная частная собствєнность». Дітей готують до «отраженія нападєнія ісламістов».

За пікетування СБУ студентці пригрозили відрахуванням — вона звернулася із заявою до прокуратури. Студентка-п’ятикурсниця Луцького національного технічного університету Майя Москвич офіційно звинуватила декана факультету бізнесу цього вишу у порушенні прав людини та переслідуванні з політичних мотивів. Декан викликав її на 40-хвилинну розмову і вимагав не брати участь в акції «Приходь, здавайся!», яку 17 вересня провели під стінами волинського управління СБУ активісти Волинської організації «Національний альянс» на підтримку львівського історика Руслана Забілого. Вона стверджує, що декан недвозначно натякнув, що її можуть відрахувати з ВНЗ за неуспішність. Та від акції Майя не відмовилася.

“Газета по-українськи”

Селянам постачають неякісний газ. Так вважає незалежний експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут. “Процентний вміст газу пропану і метану в тій суміші, яку подають селянам, низький. Це відображається на теплоємності, кольорі полум’я, запаху. Якщо об’єктивно робити лабораторні дослідження, результати були б шокуючими. Держспоживчстандарт це не контролює”, — наголосив він.

Українські селяни возять картоплю до Польщі, щоб продавати по 10 гривень за кіло, оскільки там цього року був неврожай через повені. “Там кілограм картоплі коштує 10 гривнів. Найвигідніше возити у Варшаву. За день продаю машину. Весь вересень і в жовтні поляки роблять запаси. Беруть по 200–300 кілограмів. З однієї ходки в Польщу я маю 6–7 тисяч чистого прибутку”, — зазначив Володимир Жовнір із села Якушинці Вінницького району, який їздить власним КАМАЗом.

“Сільські вісті”

Політик, який справді думає про майбутнє України, не буде узурпувати владу в особистих інтересах. Таку думку озвучив віце-прем’єр Борис Колесніков. «Це самогубство», — підкреслив він. Колесніков уточнив, що створювана нинішньою владою вертикаль необхідна для того щоб рішення, що приймаються нагорі, зокрема Кабміном, парламентом і Президентом, виконувалися. />  

Читайте также по теме