ГолосUA
18:55 20/10/2010

Огляд преси за 21 жовтня

 

size="3">Україна молода”

 

size="3">Міністерство юстиції зареєструвало нову громадську організацію — «Інститут Президента Віктора Ющенка «Стратегічні ініціативи». Одним із завдань інституту є створення майданчика, на якому інтелектуали проводили б дискусії із різних проблем. «Наше становлення, зовнішня політика або гуманітарна політика, безпека, мовна та історична політика — про ці проблеми інтелектуали нації мають відкрито дебатувати, апелювати до суспільства з тих чи інших питань. Думаю, ці теми цікаві для українського суспільства. І тому такий проект я хочу реалізувати», — розповів про своє починання В. Ющенко.

 

size="3">Кабмін виділив 85,5 млн. грн. на створення україномовної версії міжнародного телеканалу «Євроньюз». Гроші з держбюджету мають узяти шляхом зменшення видатків на допомогу сім’ям із дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам дитинства в столиці. Очолити канал, спільний із французами, має нинішній скандальний віце-президент НТКУ Валід Арфуш.

 

size="3">Газета по-українськи”

 

size="3">Потерпілим вкладникам компанії "Кінґз кепітал" цього тижня дозволили ознайомитися із матеріалами кримінальної справи. Досудове слідство триватиме до 5 грудня. Потім справу передадуть у прокуратуру. Її обсяг — 100 томів. Розгляд у суді може розпочатися в січні 2011-го. “Це кощунство з боку Сандея — заявляти про свою непричетність до "Кінґз кепітал". Адже він дозволяв рекламувати цю структуру в церкві”, — зазначив Сергій Тютюнник, який вклав у "Кінґз кепітал" і власні кошти, продавши квартиру в Києві.

 

size="3">Газета “День”

 

size="3">Голова Ради Національного банку Петро Порошенко наголосив, що «Україна має скористатися цими можливостями, які виникли в світі, для того, щоб більшість цих грошей прийшли до нашої держави у вигляді прямих інвестицій». Щоправда, при цьому він зазначив, що кошти з зовнішніх джерел мають використовуватися не на стимулювання споживчого попиту чи покриття дефіциту держбюджету, а на розвиток виробництва та інфраструктури.

 

size="3">Легкій промисловості обіцяють швидку реанімацію. Нарешті після довгих років ігнорування проблем галузі влада пропонує вітчизняним виробникам одягу та взуття реальні стимули для їхнього розвитку. Так, у проекті Податкового кодексу є пункт про звільнення легкої промисловості на 10 років від податку на прибуток. Голова наглядової ради компанії “Трикотажна фабрика «Роза» Михайло Вайнберг зазначив, що не можна обожнювати Податковий кодекс. “Пільги щодо податку на прибуток, безперечно, позитивні для вітчизняних виробників. Але в легкій промисловості існує безліч інших проблем. Розв’язати їх можна, розробивши та впровадивши комплексну програму розвитку галузі”, — наголосив він.

Читайте также по теме