ГолосUA
19:57 21/12/2010

Огляд преси за 22 грудня

 

На захист борців за незалежність України стали відомі політв’язні, діти знаних упівців, а також… нащадки офіцерів НКВС та українські перуанці, пише видання “Україна Молода” у статті “На суд — толокою”. Сьогодні в Окружному адміністративному суді Києва буде гаряче — тут відбудеться чергове засідання у справі щодо визнання незаконним Указу Президента України «Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті».

 

Депутати від опозиції таки домоглися звiту прокурора, а журналіст на знак протесту став… зайчиком пише видання “Україна Молода” у статті “Подайте Пшонку!” Міська прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом побиття у Верховній Раді 16 грудня. Розслідування доручено слідчому відділу прокуратури столиці. Як повідомила вчора прес-служба Генпрокуратури, ідеться про порушення закону за частиною 2 статті 344 Кримінального кодексу — «втручання в діяльність державного діяча».

 

“Пенсійний фонд без грошей не залишать” пише видання “Деловая столица”. Кабінет міністрів скоротив дефіцит Фонду шляхом простої маніпуляції бюджетними статтями. Однією з основних завдань, яке стояло перед розробниками бюджету, було скорочення касового розриву країни. Щоб справитися з нею, МВФ порадив уряду зменшити дефіцит Пенсійного фонду, дотації якому з держбюджету неухильно зростають. За даними Фонду, з 2003 р по 2009 р витрати ПФ збільшилися з 9% до 18,1% ВВП, що є одним з найвищих показників у світі.

 

“Влада — опозиції: Хочеш жити, не заважай” пише видання Столичные новости”. В останні дні року, що минає, влада рішуче взялася за опозицію. І не тому, що ця опозиція представляє для неї таку вже сильну загрозу. Швидше за все, мова йде про те, щоб завершити в країні будівництво стрункої вертикалі, якої ніхто не міг би перешкодити не тільки сьогодні, але і в осяжному майбутньому. А для цього, як водиться, потрібно приструнити незгодних і влаштувати їм «рибне життя» — тобто, життя на гачку, який у будь-який момент можна смикнути.

 

Читайте также по теме