ГолосUA
18:55 21/07/2010

Огляд преси за 22 липня

"Спека? Вимагайте скоротити робочий день — маєте право!” пише видання газета “Новая”. Навіть короткочасні дощі та грози не врятують Україну від пекельної спеки. А за прогнозами Укргідрометцентру, спека продовжиться.

Команда Януковича проводить масштабні перевірки законності продажів земельних ділянок, пише видання газета “Новая” у статті “Остатки сладки. Кому достанется украинская земля”. Протягом останніх років керівництво Васильковського району роздавало землю. Хтось викупив приватизовані ділянки і шматки лісу між ними.

Про “Небезпечний спадок минулого” пише видання “Сільські вісті”. Завдяки спільному проекту ОБСЄ і України розпочалося вивезення меланжу зі складів неподалік міста Радехів, створених ще у 1961 році. Склади призначалися для зберігання рідких компонентів ракетного палива, зокрема найнебезпечнішого — гептилу, який вивозили на утилізацію до Росії ще в кінці дев’яностих років. Сьогодні в наземних резервуарах — понад три тисячі тонн меланжу.

Про “Відстрочку штурму” пише видання “Україна Молода”. Прем’єр доручив Міносвіти продовжити термін прийому документів у ВНЗ на два тижні. Цьогорічна вступна кампанія почалася зі справжнього пекла для абітурієнтів та їхніх батьків. Біля приймальних комісій вишикувалися небувалі багатотисячні черги, люди мусять ночувати просто під стінами ВНЗ, а страшна спека тільки посилює емоційну напругу. В уряді нарешті це теж помітили: Прем’єр-міністр Микола Азаров попередив Дмитра Табачника.

Видання “Україна Молода” пише, що у супермаркетах Києва збували продукт із молока корів, вражених лейкозом. У статті “Хворий" сир” видання пише, що у селі Федорівка на Київщині, що за 35 кілометрів від Чорнобиля, працівники відділу ветеринарної міліції Київського обласного главку виявили підпільний цех із виготовлення небезпечного сиру.

Майже 7% українців налаштовані не платити за новими тарифами, пише видання “День” у статті “Субсидії проти боргів”. Людей, які отримуватимуть житлово-комунальні субсидії, у 2010 році побільшає. За прогнозами Міністерства праці та соціальної політики України, взимку очікується збільшення кількості отримувачів комунальних субсидій у понад 1,4 рази. Тобто, держава планує допомагати вже не 1,039 мільйона, а 1,5 мільйона українських сімей.

 

Читайте также по теме