ГолосUA
18:56 22/06/2010

Огляд преси за 23 червня

“Україна молода”

Національна спілка журналістів закликала відмінити наказ голови Держкомтелерадіо про звільнення Віктора Набруска з посади президента Національної радіокомпанії України. У Спілці переконані, що формальна причина звільнення — закінчення строку контракту — не означає, що людину автоматично слід усунути з посади: «для цього повинні бути вагомі аргументи». НСЖУ нагадує, що за часів президентства Набруска НРКУ «стала найпотужнішим державним засобом масової інформації, послідовним провідником державної політики, спроможним не вдаватися у політичні розбірки, а об’єктивно і неупереджено служити інтересам багатомільйонної аудиторії слухачів». />  

У Вищій кваліфікаційній комісії суддів розглядають питання про легітимність призначення на посади трьох суддів Конституційного Суду. «У провадженні комісії є матеріали стосовно трьох суддів Конституційного Суду щодо припинення їх відставки з посади суддів Верховного Суду», — пояснили у ВККС. Це стосується Ярослави Мачужак, Івана Домбровського і Анатолія Дідковського, призначених за квотою з’їзду суддів. Водночас керівник прес–служби Конституційного Суду Юлія Вагапова повідомила, що КС не ухвалював жодних рішень щодо усунення трьох суддів із займаних посад у ВСУ, оскільки таке рішення може прийняти лише орган, який призначив цих суддів — Вища кваліфікаційна комісія.
 

“Газета по-українськи”
 

Половина українців мають хворе серце, а це майже 25 млн. людей. З них півмільйона — фібриляцію передсердь. На думку експертів, це найнебезпечніша форма аритмії. Кардіолог, доктор медицини Володимир Коваленко каже, що майже 25% усіх інсультів розвиваються на тлі аритмії. “Насамперед її провокує алкоголь, тютюнокуріння та ожиріння. Зайва вага збільшує рівень холестерину, призводить до гіпертонії й уражень судин. Іще один фактор — екологія. Українці, які живуть у чорнобильській зоні, хворіють на фібриляцію передсердь удвічі частіше. Ризик померти від аритмії зростає, якщо людина має такі супроводжувальні серцеві захворювання, як ішемія, гіпертонія, патологія клапанів, зміни серцевого м’яза, застійна серцева недостатність. Також якщо були інфаркти та інсульти”.
 

Шестеро німецьких підлітків, які погано вчилися у школі й мали проблеми з дисципліною, тиждень пробули у селі Баранівка Шишацького району на Полтавщині. “Баранівку вибрали через те, що німецькі окупаційні війська спалювали її двічі. Перший раз, коли мстилися партизанам за спалені документи і розгромлений штаб. Удруге — 1943-го, як відступали, — розповів організатор приїзду Ґеорґ Мюллер. Він майстер із виробничого навчання, вчить підлітків будівельної справи. — Так німецькі соціальні служби хочуть убезпечити молодь від впливу ультраправих угруповань, популярних у Німеччині”.

Газета “День”

Українці стали найсильнішими людьми у Європі.
На майданчику у Трускавці в турнірі зійшлися найсильніші люди Європи й України, він став ареною боротьби для п’ятьох європейських геркулесів проти п’ятірки найсильніших українських богатирів. Українці, щоправда, цього разу виступали без славнозвісного силача Василя Вірастюка, який був рефері в цьому турнірі. Але відсутність у команді найсильнішої людини планети не перешкодила нашим співвітчизникам перемогти з рахунком 5:2!
 

Читайте также по теме