ГолосUA
19:55 22/12/2010

Огляд преси за 23 грудня

 

color="#000000">
face="Times New Roman, serif">
size="4">Газета “День”

 

color="#000000">“
face="Times New Roman, serif">
size="4">Країна переможців”: міфи та реальність”

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">
color="#000000">Декілька днів, що минули з моменту «сенсаційної» заяви глави російського уряду Володимира Путіна про
color="#000000">перемог
color="#000000">у
color="#000000">Росії у
color="#000000"> Великій Вітчизняній війні
color="#000000">і
color="#000000"> без допомоги України, дають змогу більш спокійно, аналітично розібратися як у явному та прихованому змісті самої заяви, її наслідках, так і в реакції експертів, аналітиків, «пересічних» громадян у Росії та Україні.
color="#000000">Попри всю патріотичну бравурність висловлювань прем’єра Росії — показово, що в російських соціальних інтернет-мережах підтримка його заяви є далеко не безумовною.
color="#000000">Так, журналісти газети “День” намагалися розібратися у цій ситуації разом з українськими експертами.

 

color="#000000">“
face="Times New Roman, serif">
size="4">Перший пішов… але куди?”

 

color="#000000">
face="Times New Roman, serif">
size="4">У вівторок голови російського «Газпрому» й «Нафтогазу України» Олексій Міллер і Євген Бакулін підписали в Москві меморандум про створення (впродовж 2011 року) спільного підприємства для видобутку метану з вугільних пластів. Воно створюється на паритетній основі для роботи на території України. Словом, меморандум як меморандум — містить наміри й ще не узгоджені плани на майбутнє. Чим загрожують і чим вигідні ці плани Україні, досліджували журналісти газети.

 

color="#000000">“
face="Times New Roman, serif">
size="4">Сільські вісті”

 

 

color="#000000"> 
face="Times New Roman, serif">
size="4">Плесецький острів” 

 

 

face="Times New Roman, serif">
color="#000000">
size="4">Ще два тижні тому ніхто і не міг собі уявити, що невеличке село Плесецьке у Васильківському районі на Київщині стане відомим чи не на весь світ завдяки боротьбі його мешканців за свої громадянські права. Мітинги та «майдани», що вирували у Плесецькому, за драматизмом не поступалися зразкам часів Помаранчевої революції, а увага до долі його жителів увесь цей час зростала, наче на дріжджах. Про це село навіть згадували під час брюссельського саміту «Україна-ЄС».
color="#000000">
size="4">Обурення мешканців Плесецького викликали результати місцевих виборів, згідно з якими, перемогу у боротьбі за крісло сільського голови здобула кандидат від провладної партії Валентина Бутько. Набравши на свою підтримку сто двадцять вісім голосів у майже чотирьохтисячному селі, вона начебто легітимно отримала владу у Плесецькому.
color="#000000">
size="4">

 

face="Times New Roman, serif">Україна молода”

 

face="Times New Roman, serif">Чи є життя на континенті Старість?”

 

face="Times New Roman, serif">Мабуть, найтяжчий період у житті людини — це старість. Чудово, коли вона проходить у турботах про дітей-онуків. А коли ти геть самотній? Мізерна пенсія та ще й хвороби з усіх боків обсіли. Чи значно гірший варіант: є й діти, й онуки, але ти їм не потрібен. І доживаєш вік один, як палець… Пенсіонер у цивілізованій країні не почувається нікчемним. Бо він досить забезпечений і може багато чого собі дозволити, наприклад, подорожувати —
face="Times New Roman, serif">на відомих курортах літніх іноземців дуже багато. А що ж у нас? Детальніше — на сторінках видання.

 

face="Times New Roman, serif">Плюс повне взяття влади”

 

color="#000000">
face="Times New Roman, serif">
size="4">Злісний сумісник Василь Горбаль, пише видання, з огляду на невдалі спроби знайти спільну мову із політичною елітою Львівщини — «найважчого» регіону для партії Януковича, втратив посаду голови обласної держадміністрації й відтак повертається до Києва. В кишені дорогого костюма пан Василь, усупереч закону, зайві сім місяців зберігав квиток на запасний аеродром — мандат народного депутата. Газета зазначає, що ця відставка назрівала давно…

 

 

 

 

Читайте также по теме