ГолосUA
19:55 22/01/2010

Огляд преси за 23 січня

Все, що завгодно, аби не працювати. Черговим “успішним” днем закрилась п’ята сесія Верховної Рали шостого скликання. “Усі вільні на тиждень! У Верховній Раді закрилася V сесія” пише видання “Україна Молода”. Парламент пішов на канікули, про це вчора заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Нова, VI, сесія почнеться 2 лютого.

Уряду також не солодко. Він опинився на лаві підсудних. “Фінансові борги змусили Донецьку облраду «вибивати» належні регіону кошти через суд”, йдеться в іншій статті цього ж видання. Звернутися до суду представників облради змусило невиконання Кабінетом Міністрів та Міністерством фінансів підписаної у вересні 2007 року Угоди про регіональний розвиток, згідно з якої сторони зобов’язалися спільно фінансувати регіональні програми розвитку. Однак, за даними облради, тільки 2008 року недофінансування становило близько півмільярда гривень.

“Бандера — наш Герой, Соборність — наше свято!” пише видання “Україна Молода”. Президент Віктор Ющенко з нагоди Дня Злуки присвоїв Степану Бандері звання «Герой України».

“Сало, хліб і пустоцвіти…” пише видання “Сільські вісті”. Країна прожила тиждень, оговтуючись від пережитого першого туру виборів. І хоч сталося те, чого начебто чекали, фактичні обставини не тішать душу. Особливо — ота двокольорова карта в приміщенні Центральної виборчої комісії з поділом України по Дніпру. Так, як і п’ять років тому. Хоча, треба визнати, асиміляція електоральних уподобань таки намітилася. Адже прихильників Януковича додалося на заході країни, а прихильників Тимошенко — на сході й півдні. На тлі цього усвідомлення ледь не загубилися інші події.

Правильно чи не правильно, а “Генпрокуратура таки перевірить грузинських спостерігачів” пише видання “Газета по -українськи”. На даний час 940 з них ще не покинули територію України. До Генпрокуратури надійшли звернення деяких кандидатів у президенти і депутатів, в яких міститься інформація про можливі порушення Конституції та законів України у зв’язку з поданням посольством Грузії заяв про реєстрацію спостерігачів від їхньої держави.

“Депутатський "підкоп" під Черновецького” пише видання “Киевские ведомости”. Парламентарі не проти провести в столиці перевибори міськради і мера. Виборча кампанія вступає в нову — активну, агресивну, наступальну — фазу. Команди кандидатів-фаворитів президентської гонки, готуючись до фінального, другого туру виборів, керуються одним правилом: "Або усе, або нічого". Почали із столиці — вчорашні 354 депутатських "за" підготували грунт для перезавантаження столичної влади на чолі з мером.

 

Читайте также по теме