ГолосUA
19:56 23/03/2010

Огляд преси за 24 березня

Україна настільки переймається кожного року пісенним конкурсом Євробачення, що цього разу просто перегнула палицю. Неостаточний вибір українського конкурсанта дав поштовх Європі оштрафувати країну.

“Тема «Євробачення-2010» обростає скандалами” пише видання газета “Новая”. Європа оштрафувала Перший Національний. Вчора ж Співак Василь Лазарович скликав прес-конференцію, де продемонстрував договір, укладений ним з Першим Національним каналом. «Вчора мені запропонували розірвати цей контракт, — говорить співак. — Але мій договір підписаний з телеканалом, а не з його керівництвом, тому я не залежу юридично від зміни «верхівки».

Потішило видання українських абітурієнтів. “Вступних іспитів не буде” пише газета. Незважаючи на розмови про введення нових правил для вступників, цього року відбір абітурієнтів до вузів істотних змін не зазнає. Зміниться лише механізм проведення незалежного оцінювання. Зокрема, абітурієнти отримають можливість здавати тести на тій мові, на якому вони навчалися в школі.

“Не зовсім «фізична особа» пише видання “Україна Молода”. Нещодавно на кордоні зі Швейцарією був затриманий скромний громадянин України з незвичайною контрабандою — чеком на 125 млн. євро. Імовірно, затриманий — екс-глава Секретаріату президента Ющенка, а нині лідер партії «Єдиний центр» Віктор Балога.

Переймається видання і “Справою ТАБАчниКа”. Міністра освіти і науки Дмитра Табачника звинувачують ще й у незаконних оборудках із квартирами, погонами й терористами.

Спроби зупинити будівництво “South Stream” приречені на провал. Пише видання “День” у статті “Консорціумом по ціні на газ”. Настав час демонстрації Президентом виконання передвиборних обіцянок. І ціна на газ — перша й головна з-поміж них. Від того, наскільки успішними будуть дії уряду в цьому напрямку, залежить дуже багато чого, зокрема, політичне майбутнє щойно створеної з такими зусиллями коаліції. Навіть більше, перспективи другого терміну Януковича й іще дуже багатьох…

У парламенті «тихий період» пише видання “Сільські вісті”. “Наміри: навколокоаліційні і навколоопозиційні”. Таким був минулий тиждень, таким очікується і нинішній. Депутати працювали в комітетах, а тепер, за календарним планом, мають роз’їхатися в округи. Життя завмерло? Та ні. Воно нуртує, як весняна річка під товстою кригою, але поки що не напоказ…

 

Читайте также по теме