ГолосUA
19:52 23/12/2009

Огляд преси за 24 грудня

Свята наближаються, а це черговий привід нагадати українцям, що зловживати спиртними напоями не слід. Про це 24 грудня вирішило нагадати видання газета “Новая” у статті “Не слід запивати олів’є шампанським”. Хоч до Нового року залишилося ще більше тижня, видання вирішило, що зараз саме час поговорити про культуру пиття, яка, як ні крути, тісним чином пов’язана з культурою буття. Адже питання, як сказала одна неглупа людина, не в тому, пити або не пити, а в тому, що пити, коли, в яких кількостях і з ким?

Українська влада знову опікується громадянами. На цей раз Кабмін вирішив докапіталізувати державний банк “Родовід», і допомогти ошуканим клієнтам “Еліти-Центру». Якби не але, пише “Україна Молода” у статті “Щедрість із порожньої кишені”, адже коштів у казні на це немає.

Видання також вирішило розповісти уболівальникам холоду, що у Києві до новорічних свят відкрилася щорічна виставка крижаних скульптур із героями мультика «Льодовиковий період». У статті “Мистецтво з морозильника” видання розповість про дивовижні скульптури. В експозиції виставки у сквері біля Палацу «Україна» представлено понад двадцять скульптурних композицій, виготовлених скульпторами з п’яти країн.

Кияни знову хворіють на грип, пише видання “Газета по-українськи”. Станом на 22 грудня, у Києві підтверджено 228 випадків захворювання на грип А(Н1N1). Про це заявила перший заступник столичного мера Ірена Кільчицька. Зокрема, І.Кільчицька зазначила, що ці випадки підтверджені. Люди, які захворіли, майже усі видужали, проте, насправді хворих набагато більше.

Пам’ятниками жертвам Голодомору в Україні сьогодні мало кого здивуєш. Проте, в США настільки прониклися цією трагічною історією, що пішли на безпрецедентний крок — виділили ділянку землі в найпрестижнішому районі Вашингтона, на перетині F-стріт, Массачусетс-авеню і Норт Кепітол-стріт для установки пам’ятника безвинно загиблим мільйонам наших співвітчизників пише видання “Новая” у статті “Пам’ятник жертвам Голодомору: від України — Америці”. Ініціатором створення монументу став Світовий конгрес українців.

Читайте также по теме