ГолосUA
18:55 23/10/2009

Огляд преси за 24 жовтня

Головною темою свіжого номеру газети “День” стали сьогоднішні події у парламенті. Зокрема, у статті “Коаліцію знову трясе” автор пише про загрозу розвалу формальної більшості у ВР за три місяці до виборів. 23 жовтня кулуари Верховної Ради розбурхала новина: НУ-НС збирається зняти з посади лідера фракції Миколу Мартиненка і повернути на цю посаду В’ячеслава Кириленка. Причому цю інформацію підтвердив не хто-небудь, а сама голова Секретаріату Президента Віра Ульянченко. Поспілкувавшись з представниками різних політсил, автор статі прийшла до висновку, що за два місяці до виборів може відбутись такий союз політсил, який міг би бути вигідним для Юлії Тимошенко. Тому, припустила журналістка, до виборів жодних перетрубацій уже не буде.

Крім того, журналісти газети проаналізувати останні зміни до Держбюджету-2009, які народні депутати внесли 23 жовтня. Так, у статті “ За рахунок курців підтримають газовиків, дипломатів і військових” автор каже, що четвер для бюджету на поточний рік став своєрідним «днем додаткового марнотратства» — депутати збільшили його дефіцит на 1,3%. Збільшили і граничний розмір державного боргу на 31 грудня 2009 року — на 0,2% — до 193,353 мільярда гривень. Детальніше — у свіжому номері газети.

Спільною темою для публікацій у газетах “День” та “Україна молода” стало зізнання у коханні до України посла Республіки Корея в Україні Хо Сун Чьол, який видав мемуари під назвою “Україна — моя любов”. “Професор-мовознавець, пан Сун Чьол потрапив на дипломатичну службу ледь не волею випадку, проте Україною, її мовою, культурою і народом він не перестав цікавитися і після повернення на батьківщину. Хо Сун Чьол відчув потребу розповісти співвітчизникам про далеку Україну: так у грудні 2008 року з’явилася книга під назвою «Нае Саранг Україна», а цього тижня автор приїхав до Києва, аби презентувати її український переклад”, — пише журналіст “Україна молода”. Газета також проаналізувала шанси українських політиків на майбутніх президентських виборах. У статті “УМ” під назвою “Десять «негренят» українських виборів” оцінюється ймовірність успіху десяти політиків-кандидатів з точки зору астрологічних показників.

О. Гайворонська

 

Читайте также по теме