ГолосUA
19:55 25/11/2010

Огляд преси за 26 листопада

 

Україна молода”

 

Накласти вето чи в штани?”

 

У четвер борцям із Податковим кодексом, як і в понеділок, пощастило з погодою: у Києві було сонячно, як для кінця листопада. Вранці майдан Незалежності швидко наповнився людьми. Цього разу активісти не перекривали Хрещатик та Інститутську — не хотіли провокувати конфлікт із міліцією. «Ми навчимо Центральну виборчу комісію рахувати до чотирьох», — повідомив зі сцени представник оргкомітету Павло Нусс, маючи на увазі, що в депутатів закінчується чотирирічний термін повноважень, і комісія мала б уже оголосити нові вибори…

 

Живемо добре — добре, що живемо”

 

Видання пише, що кожній десятій українській сім’ї не вистачає грошей на їжу. Може, нинішній владі й здається, що “покращення життя” вже настало, однак насправді українці лише тугіше затягли паски. Майже кожен другий українець констатує погіршення свого матеріального становища протягом останніх півроку.

 

Сільські вісті”

 

Податковому терору — ні”

 

Всеукраїнська акція протесту підприємців проти нового Податкового кодексу сягнула піку, пише видання. Опівдні на Майдані Незалежності зібралося понад 15 тисяч протестувальників. Це розбурхане живе море поповнювалося людськими струмками з бічних вулиць. Всі наперебій заявляли, що до Києва їх не пускали.

 

Фермери також гніваються”

 

Страйковий комітет, створений при Асоціації фермерів та приватних землевласників, закликав членів цієї організації взяти участь у безстроковій акції протесту проти аграрної політики уряду та ухвалення нового Податкового кодексу, зазначає видання. Кількасот фермерів з усіх куточків України приєдналися до протестуючих підприємців на Майдані Незалежності…

/>  

День”


 

Суспільство в дії”


 

Видання ж має дещо інші дані. Журналісти підрахували, що у четвер підприємців на Майдані Незалежності, як і в понеділок, зібралося близько десяти тисяч. Це була не єдина акція — протести відбувалися по всій Україні. Вимоги підприємців залишаються незмінними: вето Президента на проект Податкового кодексу та початок роботи над його новим варіантом з широким залученням асоціацій малого, середнього бізнесу та науковців, відставка уряду, неприйняття наявного проекту Трудового кодексу і проведення навесні виборів до Верховної Ради України. Вони запевняють, що стоятимуть до кінця.


 

Наш шанс солідарності”


 

Події кількох останніх тижнів, що вивели величезну кількість підприємців на захист своїх економічних свобод, показали: українське суспільство стоїть на порозі важливого поворотного моменту, — йдеться у публікації, — і було б дуже добре, щоб за допомогою різностороннього та глибокого зондуванням ми безпомилково визначили, що це за момент. Журналісту здалося, що цей момент нагадує картину зародження польської «Солідарності».

Читайте также по теме