ГолосUA
18:55 25/08/2010

Огляд преси за 26 серпня

“Україна Молода”

Ваша величносте, пане бройлере!

Україна готується до подорожчання головних продуктів харчування. Експерти почали бити на сполох уже давно, а під час вихідних «першу ластівку» зафіксували на Одещині. У шести районах області подорожчав хліб, вироблений iз борошна вищого гатунку. Аби загасити цінову пожежу, місцева облдержадміністрація вирішила закупити 13,5 тонни дешевого борошна для ВАТ «Одеський Коровай». На благородну мету передбачається витратити близько трьох мільйонів гривень бюджетних коштів. Та навіть незважаючи на такі вперті факти, влада й далi запевняє народ, що не допустить жодного подорожчання. Прем’єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи вчора засідання Кабінету Міністрів, заявив: «Уряд має достатньо ресурсів, щоб зупинити ажіотаж. Не зважаючи на несприятливі погодні умови, а також кон’юнктуру цін, підстав для значного зростання цін в Україні немає». />  
“День”

Бідність по-українськи

Кожна третя родина в Україні може вважатися бідною — такими є результати дослідження Інституту демографії Національної академії наук України. Дослідники вказують на суто український феномен — бідність серед працюючих осіб із вищою освітою. Одна із трьох українських родин не може забезпечити середні стандарти рівня життя, каже Людмила Черенько, керівник дослідження рівня життя в Україні. Саме неможливістю задовольнити базові середні потреби українські науковці вимірюють бідність. За словами Черенько, в Україні небагато сімей потерпають від нестачі найнеобхіднішого — їжі, а от із іншими базовими потребами — у житлі, медичному обслуговуванні та освіті — існують проблеми. «Щодо харчів, то це, переважно, не є проблемним питанням — ми не в Африці. Частка родин, які не можуть хоча б раз на тиждень купувати м’ясо, рибу чи свіжі овочі-фрукти, не перевищує десяти відсотків», — розповіла керівник дослідження.

“Газета по-українськи”

”Вам увесь час якоїсь шароварщини хочеться”

”Рамку” металошукача на Чернечій горі у Каневі працівники Служби безпеки встановили якраз біля могили Івана Ядловського — довголітнього сторожа усипальниці Шевченка. Через неї пропускали журналістів та гостей урочистостей з нагоди відкриття реставрованого музею Тараса Шевченка. Біля могили Кобзаря пожовкло листя на кількох каштанах. Натомість липи вражають зеленню та свіжістю. Представники київської інтелігенції сховалися у тіні ялини. Чекають на президента. Актор Богдан Ступка у солом’яному брилі. Іван Драч у сірому піджаку. Попри спеку не знімає його. Трохи поодаль дає інтерв’ю Ганна Герман, 51 рік. Її запитують, чи вдягнеться Янукович у щойно придбану на Сорочинському ярмарку вишиванку. “Ви смішні люди, — сердиться на репортерів. — Президент за півроку відновив занедбаний музей Шевченка. Попередня влада з нього зробила руїну. А вам увесь час якоїсь шароварщини хочеться. У Каневі ми спробували зробити сучасний музей. Я була тут щотижня. Півроку тому президент дав митцям свободу: зробіть так, як вважаєте за потрібне. Проте хід реставраційних робіт контролював щотижня”.
 

Читайте также по теме