ГолосUA
19:55 25/01/2010

Огляд преси за 26 січня 2010 року

Подіями довкола захоплення поліграфкомбінату «Україна» був заповнений медіа-простір протягом усієї доби. Актуальними питаннями досі залишаються погіршення погодних умов, та вибух одного з вагонів потяга Київ-Чернівці. Не залишилися осторонь також і друковані ЗМІ.

Газета «Новая»: Київська тема №1 досі актуальна. Мається на увазі крижаний покрив, котрим вкриті столичні дороги. Колишні мери Києва розповіли газеті, як за їх керівництва боролися із засніженими вулицями.

Стаття «Україну затягує «петля Мавроді» містить інформацію про захоплення поліграфкомбінату, так би мовити, з точки зору обох сторін, задіяних у інциденті. А чи йде мова про приготування масової фальсифікації результатів виборів за схемою, котру політологи називають «петля Мавроді»? />
Газета «Україна молода»
на передовицю розмістила статтю під назвою «Війни за бюлетені «України», котра також висвітлює події ночі з 24 на 25 грудня. Журналісти розповіли, як регіонали та БЮТівці билися за контроль над державним поліграфічним комбінатом.

Тема суворої зими також зачепила авторів видання, котрі написали статтю під назвою «Такий мороз, аж зорі скачуть!», де розповіли, скількох українців уже вбила негода, чи довго школярі сидітимуть вдома та у яких містах можна поїсти безкоштовно.

«Киевские ведомости» також висвітлити захоплення поліграфкомбінату «Україна». Їм стала відома інформація про те, що заступник керівника виборчого штабу Юлії Тимошенко заявив, що сама кандидат не потребує послуг поліграфкомбінату. А також те, що генеральний директор установи Валентин Музика все-таки на роботу потрапив.

Не залишилося осторонь видання і від теми вибуху у потязі Київ-Чернівці. Журналісти дізналися, що вибух стався з простої халатності провідників, котрі принесли газовий балон до вагону з метою приготування їжі.

«Газета по-українськи» мала змогу поспілкуватися із очевидцями та винуватцями вибуху одного з вагонів потяга Київ-Чернівці, котрим зараз загрожує до 7 років ув’язнення. Провідники розповіли, що принесли газовий балон для того, щоб харчуватися нормальною їжею, підігрівати її. Коли почули запах газу — одразу ж кинулися винести балон із потяга, однак не встигли.

 

Читайте также по теме