ГолосUA
18:53 25/05/2010

Огляд преси за 26 травня

Про Гуллівера із-за океану пише газета “Україна Молода” у статті “Найвищим у США визнано українця Ігоря Вовковинського”. За останні двадцять років, відколи Ігор Вовковинський живе за океаном, у США про нього писав хіба ледачий. У хлопця зберігаються сотні касет і дисків із телесюжетами та стоси газетних публікацій. А тепер 27-річним Ігорем знову цікавляться журналісти, адже хлопця, чий зріст становить 2 м 34,5 см, визнано найвищим мешканцем США.  

Видання також пише, що й про студентів, які вчать Прем’єра — “Азарову погрожують позовом за незнання мови”. Студенти Києво-Могилянської академії готують позов до суду проти Прем’єр-міністра Миколи Азарова за незнання державної мови. Студенти мотивують свою позицію тим, що стаття 10 Закону про мови вимагає від посадовців володіти державною мовою.

Минулий пленарний тиждень виявився суперечливим, перейнялось парламентським питанням видання “Сільські вісті”. “Палітра тижня: допити, економіка і притухла «малинка» Союзники по коаліції … сварилися в той час, як опоненти… допомагали приймати необхідні міжнародні рішення. Опозиціонери при цьому ще й ходили на допити в Генпрокуратуру… А в результаті усього маємо більше сорока розглянутих питань, з них чверть «благословилася» як закони і ще майже стільки ж законопроектів схвалено у першому читанні.

Про “Хибні розрахунки” пише видання “День”. Янукович і його команда відчинили двері… які буде дуже важко зачинити. Як так звані харківські угоди, укладені минулого місяця між Януковичем та Медведєвим, можуть вплинути на євроінтеграційний курс України, яку геополітичну ціну заплатить наша держава за свою позаблоковість? Саме про це поділився своїми міркуваннями в ексклюзивному інтерв’ю «Дню» директор Програми Росії та Євразії британського Королівського інституту міжнародних відносин (Чатем-Хаус)

Пише видання і “Про Грузію на відстані мрії”. Напередодні Дня незалежності Грузії, який відзначається сьогодні, відбулося підведення підсумків Всеукраїнського фотоконкурсу. Так, 7 квітня посольство Грузії в Україні у співпраці з авіакомпанією «Міжнародні авіалінії України» та Асоціацією журналістів «Туристичний прес-клуб України» оголосило початок цього творчого змагання. Його мета — знайомство із сучасним життям грузинів, історико-культурним та туристичним потенціалом країни. />  

Читайте также по теме