ГолосUA
18:57 25/10/2010

Огляд преси за 26 жовтня

 

size="4">Україна Молода”

 

Нас там не чекають?

 

Попри успадковані від минулої влади райдужні плани нинішніх державних очільників якомога швидше привести Україну до Асоціації з Європейським Союзом, що нібито впритул наблизить країну і до вступу в ЄС, найближчим часом членство в «об’єднаних штатах Європи» нам не світить. Єдина втіха — ворота зачинили не лише перед Україною. До 2020-го не потрапить до Євросоюзу ні Туреччина, яка, за одкровеннями де-яких брюссельських дипломатів, має на членство в ЄС значно більші шанси, ніж Україна, ні взагалі жодна держава — не член. Адже на розширення ЄС на найближчі десять років накладено табу. Про це сказано у спеціальному листі, складеному міністрами закордонних справ Швеції Карлом Більдтом і Польщі Радославом Сікорським. Документ адресовано верховному комісару ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон та комісарові з питань розширення Євросоюзу Штефану Фюле.

 

Що скаже Платіні?

 

П’ятеро членів виконкому УЄФА отримали 11 мільйонів євро за підтримку українсько-польської заявки у конкурсі з визначення господарів Євро-2012. Із такою гучною заявою виступив на сторінках авторитетного німецького видання «Зюддойче цайтунг» член ради директорів Федерації футболу Кіпру Спірос Марангос. Кіпріот стверджує, що має на руках документи, які доводять правдивість його слів. Також є свідки, які готові під присягою дати свідчення в суді. Водночас, скаржиться Марангос, керівництво УЄФА не зацікавлене у проведенні всебічного й об’єктивного розслідування. В УЄФА вже заявили про безпідставність усіх звинувачень Марангоса. «Якби ми займалися одними лише розслідуваннями всіх повідомлень, беззастережно довіряючи інформаторам, але не маючи ніяких доказів, то в нас би не залишилося часу для футболу», — сказав генсек футбольної організації Джанні Інфантіно, зазначивши, що керівництво УЄФА щодня отримує повідомлення про можливі факти корупції, які згодом не отримують підтвердження.

 

size="4">День”

 

Опричники чи неслухи?

 

Пішов останній тиждень перед місцевими виборами, і ситуація в країні, на жаль, дедалі загострюється. Учора на дев’яту ранку було призначено прес-конференцію лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, на якій, як було зрозуміло кожному, хто стежить за останніми політичними подіями, пролунало продовження озвученої напередодні з місця подій детективної історії про незаконні виборчі бюлетені, надруковані в Харкові. У принципі, це далеко не пересічна сенсація. Проте інтерес до неї журналістів виявився значно слабшим, аніж, скажімо, до звичайного засідання Кабміну. Чи то харківський «фальстарт» перешкодив — на щось нове нічого було сподіватися, чи то журналістське співтовариство взагалі вже набило оскому й притерпілося до потоку передвиборних порушень та відповідних протестів.

 

size="4">Комментарии”

 

Гомосексуалізм знову в пошані у політтехнологів

В Україні чорний піар традиційно добре продається в умовах всіх без винятку виборчих кампаній. Але на нинішніх місцевих виборах він не принесе замовникам істотної переваги, хіба що моральне задоволення. Однак і це виявляється достатнім стимулом для його нинішнього широкого застосування. Останньою «фішкою» чорних технологів стала експлуатація гомофобії.

Читайте также по теме