ГолосUA
19:52 26/11/2009

Огляд преси за 27 листопада

Що ж Сан Санич, давно про вас не було чути, так будь-ласка — екс-мер столиці Олександр Омельченко збив на смерть чоловіка на пішохідному переході. Ось що стане головною темою на шпальтах вітчизняних видань 27 листопада.

В середу в столиці сталося ДТП за участю Олександра Омельченко, екс-мера Києва, а нині народного депутата пише видання “Новая газета”. У статті “Омельченко тормозил, но не успел… сбив насмерть человека” видання пише, що аварія сталась на Столичному шосе неподалік від зупинки «Віта-2». Автомобіль Міцубісі паджеро», за кермом якого знаходився екс-мер, збив на проїжджій частині людину, яка померла від отриманих травм. Подробиці читайте на сторінках видання.

Цю ж тему продовжує видання “Україна Молода” у статті “Під колесами у Сан Санича”. Цікаві подробиці читайте на сторінках.

Нагадати газета “Новая” вирішила й про епідемію грипу, точніше про його наслідки для школярів та студентів. Тритижневий карантин вніс свої корективи не лише в учбові плани шкіл та вузів, змушуючи викладачів ламати голови, як не чіпаючи суботи, втиснути в дитячі голови потрібний обсяг знань. Він неабияк зіпсував і напружений графік підготовчих курсів, що працюють при більшості вузів, пише видання у статті “На курсах абитуриентов еще ждут”. Курси стартували з жовтня, і тепер їх викладачам, щоб нормально підготувати вихованців до тестування, теж доведеться відпрацьовувати пропущений час, додатково навантажуючи школярів.

Темою газу й досі переймається видання “Сільські вісті” у статті “Ефект “дірявої труби”. “Чим більше тепла в оселях, тим менше грипу”, — це одне з гасел, під яким діє сьогодні уряд. Отож на селекторній нараді, яка відбулася в Кабміні цього понеділка, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко давала перцю головам обласних державних адміністрацій «за тепло і газ».

Теж про газ, але вже з іншого боку, пише видання “Газета по-українськи”. У статті “Фірташ поклав око на газ Тимошенко” видання пише про те, контрольована Дмитром Фірташем Centragas Beteiligungs Holding AG (Відень) надіслала листа уряду України, у якому йдеться про початок судового розгляду щодо експропріації у компанії RosUkrEnergo 11 млрд куб.м газу Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України". />  

 

Читайте также по теме