ГолосUA
18:55 26/08/2010

Огляд преси за 27 серпня

“З алігатором — не до жартів” пише видання “Україна Молода”. У Театрі морських тварин «Акваторія» небезпечна рептилія напала на трирічного хлопчика. Дитина залишилася без пальців. Страшну новину вчора поширили в Головному управлінні міністерства з надзвичайних ситуацій в АР Крим. За повідомленням рятувальників, трагедія сталась після виступу тварин на території так званої «Крокодилячої ферми», де відвідувачі могли побачити небезпечних рептилій.

Як пише видання “Україна Молода”, Верховна Рада дозволить «малолітнім» партіям брати участь у місцевих виборах у статті “Хто розслабився — готуйся!”.Голова Верховної Ради офіційно скликав свою паству на позачергову сесію. Засідання почнеться 30 серпня о 10-й годині, повідомив учора на брифінгу Володимир Литвин. За його словами, головним питанням порядку денного стане внесення змін до закону про місцеві вибори.

“На Перший дзвоник — без букета?” пише видання “День”. Вітчизняне квітникарство опинилося в заручниках імпортного «застою». 320 тонн квітів не потрапили до України внаслідок п’ятикратного збільшення митних зборів. Про це вчора повідомили представники Союзу українських квітникарів і ряду провідних компаній цього ринку.

Газета “Сільські вісті” пише про “Народження «Скіфа».В Україні налагоджується міждержавна економічна кооперація у галузі сільськогосподарського машинобудування. Доскіпливі випробувачі ганяли новенький зелено-білий комбайн «Скіф» розпеченими пекучим сонцем степами, що називається, на всіх парах. Здавалося, самохідець не витримає. Але витримав! «Скіф-290» працював так, наче ці жнива для нього – не перші.

«Учитель, перед іменем твоїм…» пише видання “Сільські вісті”. Кожен шостий учитель в Україні — пенсійного віку. Добре це чи погано? Врешті-решт, куди щороку «діваються» оті тисячі випускників педагогічних вишів, які здобули освіту коштом держави?Педагогічна праця в школах України, схоже, стає дедалі непрестижнішою. Такі думки навіюють факти, оприлюднені міністром освіти та науки Дмитром Табачником на недавній розширеній колегії відомства. Зокрема, він повідомив, що поміж майже 492 тисяч учителів, які стануть до роботи першого вересня у загальноосвітніх школах України, 78 тисяч 600 осіб становитимуть викладачі пенсійного віку, вважаймо — кожен шостий.

“Газета по-українськи” нагадує, що “Депутати зберуться у понеділок”. 30 серпня депутати зберуться на позачергову сесію Верховної Ради. Її скликає Партія регіонів, щоб розглянути зміни до закону про місцеві вибори, повернення заощаджень Ощадбанку СРСР й тарифи на житлово-комунальні послуги. />  

Читайте также по теме