ГолосUA
19:53 26/01/2010

Огляд преси за 27 січня

«Україна молода»

У Києві триває варварська забудова та незаконна вирубка зелених насаджень. /> Для столиці земельні конфлікти стали вже буденною справою: на Дарниці незаконно вирубали двісті дерев, на Прорізній замість скверу збираються звести черговий «гендель», шестиповерховий розважальний центр над станцією метро «Театральна» — запросто, елітний хмарочос, вищий за Софію, в історичній зоні — нема питань. Як і немає винних, покараних чи відповідальних. ЮНЕСКО вже висловило занепокоєння такою варварською забудовою історичної спадщини нашої столиці. І пообіцяли записати Україну до списку держав, де не дбають про пам’ятки. Експерти попереджають: Києво–Печерську лавру та Софію Київську можуть через хаотичну забудову навіть виключити з переліку об’єктів культурної спадщини ЮНЕСКО. Адже задумані до зведення у «буферній зоні» будинки домінуватимуть у пейзажі над Лаврою та Софією — їх не буде більше видно у багатьох точках столиці. А цей факт іноземні фахівці вважають неприпустимим.

«Газета по-українськи»
 

Полтавські перевізники подали до суду на облдержадміністрацію через ненадання дозволу на підвищення цін. Полтавська асоціація перевізників вимагає скасувати рішення про заборону збільшити вартість транспортування пасажирів у Полтаві. Ціна мала бути 1,25 грн у звичайному автобусі й 1,5 грн — у маршрутці. «Готуємо другий позов про компенсацію збитків, заподіяних нам із травня минулого року, — пояснив голова асоціації Михайло Костов. — Підраховуємо суму, днів за 10 буде відома».

У понеділок і вівторок у місті Коломия на Івано-Франківщині стовпчик термометра опустився до -34°С. Там закрили ринки, школи, садки. «Вийшла на ринок, відкрила ятку з продуктами, то одразу все позамерзало — і олія, і фрукти. Годину постояла і закрила, собі ж дорожче вийде стояти, — розповіла працівник коломийського продуктового ринку Олеся Іванів. — Не працюватиме і речовий ринок. Бо і з покупців мало хто ходитиме по базару в таку погоду». У посиленому режимі працюють медичні установи міста. Але заспокоюють — надзвичайної ситуації ні в місті, ні в районі немає.

«Киевские ведомости»
 

Головну ялинку України на київському майдані Незалежності не можуть демонтувати через відсутність засобів. Її вже відключили від підсвічування, а ось коли її демонтуватимуть, поки невідомо. Директор міського центру народної творчості Микола Пересунько повідомив, що грошей на демонтаж новорічного символу ще не давали: «Вже звертаються генпідрядники із запитанням: коли платити будемо? Зазвичай у вартість ялинки входить і її встановлення, і іграшки, і демонтаж. За все нам заплатили 372 тисячі гривень з 450 тисяч. А працювати дарма ніхто не буде». Нагадаємо, минулого року, через відсутність коштів, ялинку не могли демонтувати до 29 січня. При цьому за проведення демонтажних робіт Міськдержадміністрація змогла розрахуватися тільки в червні.

Газета «Новая»
 

Голосування за принципом «меншого зла» істотно зменшує шанси Віктора Януковича у другому турі виборів українського президента. Наближається другий тур голосування, і на виборців чекає важливе рішення, яке визначить їх долі. Тим часом, як ніколи обплутана міфами, Україна всліпу йде до другого туру. І найхитріша закручена брехня тут — знецінення принципу «меншого зла». Вона підштовхує до відмови голосувати по мотиву «меншого зла», що приведе до «зла абсолютного» — втрати свободи і благополуччя народу. І, якщо порівняти Віктора Януковича з Юлією Тимошенко, то за останньою йдуть максимум корупціонери, а за опозиційним лідером — люди за класифікацією Карного кодексу значно гірші.

 

Читайте также по теме