ГолосUA
18:55 27/07/2010

Огляд преси за 28 липня

“Кадилом — по фресках” пише видання “Україна Молода”. Після Софії Київської патріарх Кирил відслужив молебень на Володимирській гірці. Незгодних цього разу не затримували. Український вояж московського патріарха Кирила триває. У понеділок предстоятель провів засідання синоду Російської православної церкви та молебень у Національному музеї «Софійський собор».

Єнакіївським шахтарям, які погрожували страйком і затопленням шахт, таки виплатили заробітну плату пише видання “Україна Молода” у статі “Потоп відкладається”. Запланований на 8-му ранку вчорашнього дня страйк гірників шахт «Червоний Профінтерн», «Юний комунар» та «Новогродинської-2» державного підприємства «Укрвуглеторфреструктуризація», які за останні чотири місяці не бачили й копійки зароблених грошей, все-таки не відбувся.

В Україні зареєстровано рекордно низьку кількість розірваних шлюбів, пише видання “День” у статті “Сім’я як барометр соціуму”. Торік, у розпал економічної кризи, демографи та статисти в один голос заявляли, що кількість розлучень в Україні значно знизилась. Пояснювали це тим, що в часи нестабільності саме сім’я лишається для більшості громадян надійним притулком та безпечним тилом.

Молодий житомирянин кинув виклик одному з найбільших інвестиційних проектів України, пише видання “День” у статті “Позиція vs інвестиція”. Якщо їхати трасою Київ—Чоп, то на Новоград-Волинській об’їзній дорозі в око обов’язково впадають великі, порівняно нещодавно збудовані виробничі приміщення. Це потужності ТОВ «Церсаніт Інвест», відкритого в Україні польськими інвесторами.

“А обіцяли почути кожного…” пише видання “Сільські вісті”. Постанова Національної комісії регулювання електроенергетики про 50-відсоткове підвищення з 1 серпня відпускних цін на природний газ шокувала українців: так жорстоко і безцеремонно не поводився з ними жоден уряд.

Липень – пора підбиття підсумків зернового сезону 2009-2010 років. Пише видання “Сільські вісті” у статті “Україна – на третій сходинці”. Згідно з інформацією, якою володіє УАК, Україна змогла втриматися на третьому місці в рейтингу провідних світових експортерів зерна. Це почесне місце вона розділила з Росією – її основним конкурентом у цьому негласному, але престижному змаганні.

“В Україну їде генсек НАТО” пише видання “Газета по-українськи”. Генсек НАТО Андреас фон Расмуссен має намір прилетіти в Україну. Про це заявив глава місії України при Альянсі Ігор Долгов. За його словами, відповідне запрошення було озвучене генсекові в ході вручення вірчих грамот. />  

Читайте также по теме