ГолосUA
19:58 27/10/2009

Огляд преси за 28 жовтня

Головною темою на шпальтах українських газет 28 жовтня стане тема вакцинації та грипу. Так, газета «Новая» пише, що всі щеплення з січня наступного року будуть записувати до «паспорту щеплень». А дослідити імунну систему дітей? На це немає грошей… Чому — читайте на сторінках видання…у статті «Почем корь с краснухой?».

Продовжує тему вакцинації й стаття «Нової» газети «Вакцинація по-новому». Програма іммунопрофілактики тягне майже на 3 млрд. гривень, проте чи стане вона на сторожі нашого імунітету? Мінохорони здоров’я, яке за службовим обов’язком зобов’язане стояти на варті здоров’я людей, не дивлячись на смертельні випадки після введення вакцин, скорочувати календар щеплень не збирається. Більш того, там планують популяризувати вакцинацію серед українців. А нова програма, мовляв лише допоможе вирішити непросте завдання приборкання інфекційних захворювань.

Підводні течії у цьому питанні шукає й видання «Україна Молода» у статті «Не грип, але вбиває». Від грипоподібних інфекцій на охопленій епідемією Тернопільщині вже померло семеро людей. Який грип «косить» мешканців Тернопілля — звичайний чи «свинячий», лікарі сказати не можуть.

«Українські дипломати “підчепили” свинячий грип», пише видання «Газета по-українськи». Як пишуть джерела видання в посольстві — у кількох співробітників посольства США підозрюють свинячий грип. Міністр закордонних справ дав доручення щодо опрацювання питання фінансування видатків на медичне страхування співробітників закордонних дипломатичних установ.

Закордонним питанням переймається і видання «День». Відносини між Україною та Ізраїлем розвиваються не дуже просто й не так динамічно, як між Єрусалимом і Москвою. Торік Ізраїль скасував візовий режим із Росією. Однак досі це не зробив стосовно нашої країни. Хоча, як відомо, саме з території України в Ізраїль переселилося більшість євреїв. Що заважає розвитку ізраїльсько-українських відносин і за яких умов може бути вивільнено величезний потенціал співпраці між обома країнами? Про це в інтерв’ю «Дню» розповідає директор євроазійського департаменту міністерства закордонних справ Ізраїлю, що відповідає за відносини з Росією, Україною та Білоруссю, — Яков Лівне у статті «Iзраїль — Україна. Діалог про минуле заради майбутнього».

Продовжує тему іноземства і стаття «Украина обрела нового партнера в лице Китая» від «Новой» газети. Урядові делегації двох країн днями провели результативні переговори. У результаті було підписано п’ять документів про активізацію співпраці і досягнуто чимало домовленостей. В України з’явилась надія, що такий діалог допоможе реанімувати українську економіку.

«Порошенко попросив політиків не чіпати ЧФ Росії». Міністр закордонних справ Петро Порошенко просить політиків прибрати тему Чорноморського флоту з дискусій. Чому? Читайте завтра на сторінках «Газети по-українськи».

«Салу — бути!» пише видання «Україна Молода». Селяни мають право ще п’ять років законно продавати домашнє м’ясо та молоко. Верховна Рада відклала заборону на реалізацію м’яса, молока і молочних продуктів, вироблених у господарствах населення, з 2010 на 2015 рік. За відповідний законопроект минулого четверга проголосувало аж 416 депутатів. Згідно з документом, протягом трьох місяців уряд має розробити й затвердити відповідну державну програму, а також створити й відкрити бійні (забійно-санітарні пункти) та спеціальні пункти закупівлі молока тварин. Де і коли — читайте на сторінках видання…

Вперше міліція порушила справу проти організаторів телевікторин. Газета «Новая» з’ясовувала, чи зникнуть вони з екранів. Якщо раніше людей обманювали, обважуючи на базарах або в магазинах, то тепер з розвитком інтерактивного телебачення дурять інтерактивно, за допомогою телефону або телевізора. А телевікторин останнім часом розплодилося на вітчизняних телеканалах видимо-невидимо. За вгадане слово або правильно складену картинку наївному обивателю обіцяють досить крупний грошовий приз — від 200 до 2000 тис. грн. На подібні обіцянки клюють тисячі громадян, але як показує практика, такі програми — звичайний лохотрон. Як не пійматись на цю вудку, читайте у статті «Запретят ли телелохотроны?».

 

Читайте также по теме