ГолосUA
19:55 28/01/2010

Огляд преси за 29 січня

«Газета по-українськи» помітила, що перед початком голосування за відставку Юрія Луценка до кулуарів Верховної Ради вийшли «регіонали» Борис Колесніков і Микола Азаров, сперлися на вікно. — Боря, что будем делать? — запитав М. Азаров. — Не переживай, — постукав по плечу того Б. Колесніков. — Голоса есть. А вже за кілька хвилин на табло висвітилося: «За» — 231.

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко все ж залишила собі Міністерство внутрішніх справ, однак вона швидко втрачає контроль над Верховною Радою. Принаймні так оцінили події дня 28 січня журналісти газети «Новая». У статті «Тимошенко втрачає парламент?» йдеться, зокрема, про те, як депутати відправили у відставку Юрія Луценка і як швидко він знову очолив Міністерство. Газета висловила переконання, що до такого повороту подій діючий прем’єр-міністр була готова заздалегідь, саме тому на підготовку необхідних документів у неї пішли лічені години. Крім того, у статті міститься припущення стосовно того, що у випадку, якщо Президент Віктор Ющенко заветує призначення Ю. Луценка в.о. міністра МВС, цю посаду може очолити голова кримської міліції Геннадій Москаль, котрий є близьким соратником тепер уже екс-міністра Ю. Луценка.

Тема звільнення Ю. Луценка є достатньо резонансною, природно, що її не оминули журналісти газети «Україна молода». Серед парламентських перипетій вони помітили, що останньою краплею, котра переважила терези не на користь Ю. Луценка стали голоси депутатів «Єдиного центру». Стосовно Блоку Литвина та КПУ, котрі також проголосували за звільнення, причиною їх дій, як сказано в статті, вочевидь став «підкуп». Стосовно самого винуватця подій, то він заявив, що «регіонали» через його відставку прагнули дестабілізувати ситуацію в країні перед другим туром виборів і згадав фільм «Холодне літо 53–го», де «банда хотіла «грохнути» міліціонера й захопити село». «На жаль, «регіонали» погано дивляться кіно, бо з першої кулі дільничного там не вбили», — зіронізував глава МВС.

Газета «День» також розвинула тему створення нової більшості у стінах парламенту. «Рішення парламенту має, швидше, психологічний характер, ніж практичний. Партія регіонів продемонструвала, що у Верховній Раді після виборів буде створена більшість, яка може призначити новий Кабінет Міністрів», — йдеться у статті. Журналісти виправдали голосування КПУ за відставку Ю. Луценка тим, що КПУ ще раніше прийняла рішення відстоювати позицію Партії регіонів. Стосовно депутатів Блоку Литвина, то вони навіть не пояснили мотивацію своїх вчинків. «Литвинівці вчора, як капосні коти, втікали від журналістів», — висвітлює події видання.

 

Читайте также по теме