ГолосUA
19:56 02/03/2010

Огляд преси за 3 березня

«Україна молода»

Цьогоріч весняне водопілля може стати найбільшим за останні 30 років. «Велику воду» вже очікують у центрі та на заході країни. Водночас перші підтоплення почалися в окремих населених пунктах Криму, Одеської, Миколаївської, Луганської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Загалом станом на 1 березня в Україні підтоплені 77 населених пунктів. Перший віце–прем’єр–міністр Олександр Турчинов провів селекторну нараду, на якій закликав голів обласних та міських адміністрацій, не зволікаючи, братися до мінімізації наслідків очікуваної повені. На ці потреби уряд виділив 175 мільйонів гривень. У Кабміні весняних підтоплень чекають уже 21 березня.

Середа – третій день відтоді, як колишній нардеп від БЮТ Віктор Лозинський здався слідчим Генпрокуратури. Отже, його як обвинувачуваного у вбивстві Валерія Олійника, що сталося 16 червня 2009 року, мають доставити до Печерського райсуду столиці для обрання міри запобіжного заходу. За неофіційною інформацією, екс–нардеп нібито дотримується своєї попередньої версії, що селянин Олійник сам винен у своїй загибелі, бо «напав» на Лозинського, тож депутатові разом із голованівським районним прокурором Горбенком та начальником райвідділу міліції Ковальським довелося вгамовувати «браконьєра». Натомість у Генпрокуратурі вважають: такої тактики Лозинський дотримується через те, що не знає про зібрану слідством доказову базу, яка свідчить проти нього.

«Газета по-українськи»

У громадському транспорті штрафуватимуть через відмову поступитися місцем літнім людям, вагітним, пасажирам із дітьми до 10 років та інвалідам. Сума становитиме від 35 до 340 грн. На таку ж суму штрафуватимуть пасажирів, якщо вони вмикатимуть гучно музику, куритимуть у салоні чи порушуватимуть вимоги безпеки. Змусити платити можуть п’яних чи наркоманів. А також тих, хто заходить до автобуса, маршрутки, тролейбуса чи трамвая з морозивом. За те, що з вікон і дверей транспортних засобів загального користування викидатимуть сміття, передбачено штраф від 8 до 17 грн.

У райцентрі Рахів на Закарпатті троє безробітних пограбували відділення ”Укрсиббанку” на суму 250 тис. гривень. Сталося це вдень. У приміщенні відвідувачів не було. Двоє працівників банку сиділи за робочими столами. Крадії пригрозили їм пістолетом, потім зв’язали і залишили долілиць. Із каси забрали гроші. За кілька хвилин працівники банку виплуталися із мотузок і зателефонували до міліції. Правоохоронці кажуть, один із грабіжників мав великі борги. Тому організував злочин.

«Киевские ведомости»

Замість зруйнованого пам’ятника засновникам Києва — Кию, Щеку, Хоріву і сестрі їх Либеді — буде встановлена його бронзова копія. Наразі пам’ятник за рішенням влади повністю демонтований. Для проведення робіт знадобиться до півсотні чоловік. Керувати ними буде практично той же авторський колектив скульпторів, що і в 1982 році. Передбачається, що пам’ятник буде встановлений на Дніпровській набережній до дня Незалежності України, 24 серпня. Вартість реставрації стане відома протягом тижня. Пам’ятник засновникам Києва, який був встановлений в 1982 році, частково обрушився увечері 23 лютого. Потім були демонтовані і дві фігури, що залишилися, — Кия і Либеді. Скульптура була зроблена із залізобетону і покрита міддю.

 

Читайте также по теме