ГолосUA
19:53 02/12/2009

Огляд преси за 3 грудня

Друковані ЗМІ 3 грудня вже традиційно звертатимуться до виборчої тематики та роботи депутатів у Верховній Раді. Пресу цікавитимуть також події довкола фінального поєдинку Віталія Кличка та Кевіна Джонса, а також призначення нового посла США в Україні.

Кореспондент газети “Новая” побував у селі Нові Петрівці, де чинний глава опозиції будує собі скандальний маєток. Тамтешні жителі розповіли, як поводить себе кортеж кандидата у президенти, з якою швидкістю їздить та чому вони інколи не випускають дітей на вулицю, особливо вночі.

За 10 днів до фінального у цьому сезоні титульного поєдинку боксерів-суперваговиків Віталія Кличка та Кевіна Джонса, український боксер розповів, які традиції намагається не порушувати та яких забобонів дотримується. Читайте інтерв’ю з відомим на весь світ спортсменом на сторінках “Новой газеты”.

2 грудня пообіді у Верховній Раді відбулися парламентські слухання про стан свободи слова у регіональних засобах масової інформації. Але не менш цікаві події розгорнулися ще до слухань: голова Комітету з питань свободи слова та інформації “регіоналка” Ганна Герман та медійники–БЮТівці звинуватили один одного у спробах зірвати слухання і посперечалися, хто є більшим ворогом преси. Детальніше у аналітичній статті “Хто кому рота затуляє?” у виданні “Україна молода”.

А “Газета по-українськи” звернула увагу на надзвичайну ситуацію, що відбулася у вівторок на Московському мосту в Києві. Маршрутка ”Богдан” загорілася прямо на ходу, через що утворилася величезна тиснява. У поле зору журналістів газети потрапили також соціологічні дослідження про те, якого Президента хочуть українці та кого підтримує перший президент незалежної України Леонід Крвачук.

Газета “День” зацікавилася тим, що з 1 грудня цього року Європейський Союз починає жити за правилами Лісабонського договору про реформи. Як це може позначитися на відносинах між Брюсселем та Києвом та чого слід очікувати від саміту Україна—ЄС, який завтра проходитиме в українській столиці? Про це та інше можна дізнатися в інтерв’ю голови Представництва Європейської комісії в Україні, посла Жозе Мануеля Пінту Тейшейра.

 

Читайте также по теме