ГолосUA
19:56 02/12/2010

Огляд преси за 3 грудня

 

size="4">Телебосам час занепокоїтися: активна громадськість виступає проти непотребу в ефірі. Про це написали журналісти газети “День”. Останнім серед учасників громадянських ініціатив та протестних акцій, окрім політиків, набуває популярності керівництво українських телеканалів. Зокрема, минулого тижня внаслідок численних скарг, також акції під стінами каналу, ICTV був змушений відмовитися від показу сумнівного фільму «Ми з майбутнього-2», сумнівність якого подвоювалася запланованою датою показу — 27 листопада — День вшанування пам’яті жертв Голодоморів і політичних репресій. А цієї середи 1 грудня громадянська ініціатива «Маніпуляціям — ні!» закликала українське суспільство приєднатися до акції «День без ТБ». Її організатори сподіваються, що така форма протесту змусить керманичів українських телеканалів принаймні частково змінити редакційну політику, що означає «припинити «згодовувати» нам із екранів той непотріб, який телевізійні боси ніколи не дозволили би дивитися своїм дітям — брехливі «джинсові» новини, низькопробні серіали, скопійовані шоу».

 

size="4">Темою дня для газети “Урядовий кур'єр” стала інформація про те, що Росія і Катар приймуть світові чемпіонати 2018 і 2022 років з футболу. У штаб-квартирі Міжнародної федерації футболу в швейцарському Цюріху вирішувалося питання про те, яким країнам буде доручено провести чемпіонати світу з футболу 2018 і 2022 років. Право прийняти в себе ЧС-2018 виборювали Бельгія/Нідерланди, Іспанія/Португалія (спільні заявки), Англія і Росія. Претендентами на проведення ЧС-2022 виступили Австралія, Катар, Південна Корея, США і Японія. Після презентації заявок країн-кандидатів відбулося таємне голосування членів виконкому ФІФА. Його результати оголосив президент федерації Зепп Блаттер. Згідно з прийнятим рішенням ЧС-2018 прийматиме Росія, а ЧС-2022 -Катар.

 

size="4">США тиснули на Іспанію, щоб там закрили справу про вбивство журналіста Процюка, а Фірташ творив «широку коаліцію».
size="4">Про це написала газета
size="4">“Україна молода”
size="4">.
size="4">Інтернет–сайт «WikiLeaks» продовжує публікувати тексти секретних листів. Серед них чимало стосується й України. Зокрема, виявилося, що справа про смерть у Багдаді українського телеоператора Тараса Процюка та іспанського журналіста Хосе Коусо була закрита під тиском США. У доповіді американських дипломатів в Іспанії, датованій 25 березня 2007 року, йдеться про те, що вони «пильнуватимуть, поки справу не буде закрито». Нагадаємо, Процюк і Коусо загинули під час обстрілу з американського танка готелю «Палестина». У 2008 році іспанський суд зняв звинувачення із військових США.
size="4">
size="4">Вельми цікавим є свідчення про олігарха Дмитра Фірташа. «Вікілікс» оприлюднив доповідь колишнього посла США в Україні Вільяма Тейлора про зустріч зі скандальним «газовим» бізнесменом, що датується 2008 роком.
size="4"> Детальніше — у свіжому номері.

 

size="4">Видання “Сільскі вісті” розповіло про те, що з 1 грудня грошове забезпечення військовослужбовців Збройних Сил зросло на 23 відсотки. До того ж коштом держави всіх сержантів-контрактників відтепер раз на добу ще й годуватимуть обідом на суму 17,60 грн. Досі усі контрактники харчувалися власним коштом. Звідки бюджеті знайшлися кошти? Читайте у публікації.

Читайте также по теме