ГолосUA
18:56 29/03/2010

Огляд преси за 30 березня

Українські новини сьогодні відійшли на другий план. В центрі уваги Москва, яка отримала чимале потрясіння — росіяни зазнали теракту з боку Кавказу.

Даною проблемою перейнялась газета “Новая”, яка на шпальтах свого видання розмістила статтю “За кілька хвилин до вибуху в метро”. 30 березня в Росії День жалоби за загиблими у терактах в московському метрополітені. Кількість загиблих досягла 36 осіб. Ще близько 70 людей поранено, половина з них знаходиться в лікарні у важкому стані.

Тішить видання українських вболівальників футболу. Після прочухана від президента київські динамівці здобули першу перемогу в 2010, пише видання у статті “Кому батіг краще, ніж пряник”. Головне питання, що стояло напередодні матчів 22-го туру прем’єр-ліги України звучало приблизно так: збереже «Динамо» шанси на «золото» або воно приречене вести боротьбу з «Металістом» за друге місце? Відповідь вийшла вагомою і гучною. Харків’яни, які виграли два попередні поєдинки з загальним рахунком 9:1, отримали в свої ворота три м’ячі.

Видання “Україна Молода” вирішило нагадати українцям, що слід дещо піднакопичити грошенят на Великоднє свято. Цьогоріч продуктовий кошик до Великодня подорожчає на 50 відсотків, а тому “Яєчко влетить в копієчку” пише видання. А традиційні паски цієї весни будуть значно дорожчі, ніж минулого року: продавці обіцяють мінімальну ціну — 15—20 гривень за паску.

Вчора вранці в Москві протягом години сталося два теракти, які призвели до загибелі 38-и осіб пише видання “День” у статті “Вибухова хвиля з Москви”. Число потерпілих сягає понад п’ятдесят чоловік. По даному факту порушено кримінальну справу за статтею 205 КК РФ (теракт). Тим часом у повідомленні Центру громадських зв’язків ФСБ Росії зазначається, що «обидва вибухи, за попередніми даними, вчинені терористками-смертницями».

28 березня в Українському домі на презентації поетичної збірки Ліни Костенко «Гіацинтове сонце», що стали піснями Ольги Богомолець, було велелюдно. Доставляли крісла, стояли в проході, займали місця біля екрану в холі… Дарма висловлювали острах, що молоде покоління не знатиме поезій Ліни Василівни, оскільки її книги десятиліття як не виходять. Молодих і зовсім юних прийшло багато. пише видання “День” у статті “Переможе той, хто витримає на 15 хвилин довше…”.

Керівництво МВС України вимагає посилення дисципліни серед особового складу пише газета “Сільські вісті” у статті “Порушив Закон — відповідай!”.Особливе занепокоєння керівництва МВС викликають надзвичайні події з участю працівників органів внутрішніх справ. В основному працівники міліції звинувачуються в діяннях, які підпадають під Кримінальний кодекс України.

 

Читайте также по теме