ГолосUA
18:55 29/07/2010

Огляд преси за 30 липня

Керівник прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук у коментарі «Україні молодій» спростував чутки про те, що наразі затримана екс-начальниця столичної медицини через оборудки із зарплатами лікарів, Людмила Качурова перебуває у психіатричній клініці (вона, мовляв, лікувалася там уже і раніше). Про це сьогодні пишуть журналісти «України молодої» в статі «Хворі» гроші». Тим часом, столичні правоохоронці і далі трусять «молоду команду» мера Черновецького після арешту одного із заступників гендиректора «Київпастрансу».

«Україна молода» попереджає, що цього року отруйні павуки та змії особливо активізувалися: плазуни підстерігають своїх жертв на пляжах, у степах і навіть… у приміських кафе. Так, у матеріалі «У ресторані на вас чекає…каракурт» газета розповідає, що до лікарні Херсонщини щодня доправляють людей, котрі постраждали внаслідок укусів каракуртів та степових гадюк. Як повідомляють журналісти українського видання, отруйні гадюки та членистоногі активізувалися через шлюбний період, який для змій та павуків починається наприкінці липня і закінчується у вересні. Крім того, неймовірна спека та рясні дощі фактично перетворили південь України на тропіки: небезпечні гадюки та павуки стали набагато агресивніші, аніж раніше.

”Олігархи мають бути впевнені, що передадуть власність своїм дітям” — під такою гучною назвою «Газета по-українськи» сьогодні публікує інтерв’ю з главою Міністерства економіки Василем Цушко. На запитання про бачення СПУ, з яким вона буде йти до виборців, Цушко зазначив, що треба нести гарантії захищеності власності. «Однак уже ніхто не вірить, що ми повернемо державі заводи, які зараз у олігархів. Треба визнати і гарантувати, що їх не заберуть. Олігархи мають бути впевнені, що передадуть цю власність у спадок своїм дітям. Тоді вони співпрацюватимуть із профспілками, платитимуть достойну зарплату працівникам, інвестуватимуть. Зараз же капітали вивозять закордон», — сказав він.

Київська фізіогноміст 30-річна Аліса Анісімова з столичного Центру вивчення особистості розглядає фотографії носів політиків. Упродовж дев’яти років вона вивчала в Японії фізіогноміку. Анісімова — член журі телепроекту ”Битва екстрасенсів”, експерт програм ”Паралельний світ”, ”Неймовірно, але факт”. У матеріалі «Тимошенко і Ахметов можуть подружитися» в сьогоднішньому номері «Газета по-українськи» Анісімова розповідає про риси обличь українських політиків, і яку роль вони відіграють у їх характерах та навіть співпраці.

Як розповіли газеті «День» в Національному екологічному центрі, посягання на заповідні території є практично у всіх регіонах України. Як кажуть екологи, поки що заспокоюватися рано, бо ситуація тільки «пригасилася». Екологи скаржаться: такі прецеденти є тільки в України — коли місцева влада просить вище керівництво держави зняти статус національного з природного парку і ще й підбурює збирати підписи місцеве населення. Навіщо робити заповідні території нічийними — читайте у статті «Боротьба за національне».

«Не люблю сонце в театрі… Театр місце без вікон та дверей», — таким своїм баченням поділився в інтерв’ю під назвою «Ласкавий тиран» газеті «День» відомий російський актор і художній керівник театру «Сатирикон» Костянтин Райкін, що цього місяця відзначив ювілей — 60 років. К.Райкін скромно розповідає про те, що в своєму театрі, він швидше партнер акторам, аніж їх керівник. «Актор для мене — високе звання. Вище, ніж зірка, або якесь схоже поняття», — ділиться він. Відомий російський актор також в інтерв’ю із задоволенням розповідає, що любить їжу, приготовану власноруч, а не швидкий та «несмачний» фастфуд. />  

Читайте также по теме