ГолосUA
19:57 29/11/2010

Огляд преси за 30 листопада

 

“Щось у бензобаку деренчить… Бензин може подорожчати на 1,5 гривні за літр” — так називається матеріал в сьогоднішньому номері “України молодої”. Журналіст газети розповідає, що із настанням холодів українців усе рідше сідатимуть за кермо залізного друга. З одного боку — через ожеледь, з іншого — через вартість пального. Бензин в Україні розпочав прогнозоване вже давно подорожчання. І хоча темпи зростання його вартості в останні дні дещо уповільнилися, це не має нікого вводити в оману, — стверджують експерти. Реальна податкова та економічна ситуація сприяє подорожчанню енергоносіїв. Так, iз 16 по 23 листопада вартість основних марок пального зросла у середньому на сім копійок. «За останній тиждень А-76, А-95 та дизель подорожчали на одну копійку, і їх середня роздрібна вартість становить відповідно 7,34, 7,68 та 6,97», — каже «УМ» директор консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн. Експерт прогнозує: невдовзі крива вартості пального повзтиме тільки догори. «Основні підстави для цього — очікування запровадження Податкового кодексу та деяких ініціатив Міністерства палива та енергетики щодо збільшення мита. Мито підніме вартість бензину на одну гривню, а положення кодексу у розділі про акцизи — ще на 50 копійок.

 

В статі “Небезпечне “Лімпопо” журналісти “України молодої” сьогодні розповідають про те, що незабаром прозвучить вирок екс-керівникові розважального закладу, Світлані Мичко. Тернопільська міська прокуратура завершує розслідування кримінальної справи щодо отруєння дітей у басейні аквапарку “Лімпопо” тернопільського готельнорозважального комплексу “Алігатор”, і вже в перші дні грудня справу передадуть до суду. Нагадаємо читачам, що в червні цього року четверо дітей після відвідування названого закладу потрапили до лікарні з діагнозом «отруєння парами хлору легкого ступеня». Біда сталася через те, що у воду басейна одночасно потрапили гіпохлорит натрію та підкислювач, що недопустимо. Як повідомив тернопільський міський прокурор Сергій Банах, керівника аквапарку звинувачують у службовому недбальстві, внаслідок якого і стала можливою така ситуація. Йому інкримінують частину 1 статті 367 Кримінального кодексу, згідно з якою винні несуть покарання у вигляді штрафу в розмірі від 50 до 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або ж обмеження волі до трьох років iз позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю також до трирічного строку. Наразі аквапарк не працює.

 

В сьогоднішньому номері “Сільські вісті” журналісти пишуть про сьогоднішню роль Майдану Незалежності для українців — “Майдан працює…”. Схоже, що Майдан поступово перетворюється на найвищий постійно діючий орган народного волевиявлення, призначений для розвязання найважливіших суспільних проблем. Сюди, як до Адміністрації Президента, парламенту та Уряду, прикута увага всього суспільства. Робота цієї нової народної інституції набуває буденного характеру, звідси вже постійно ведуться репортажі: «Майдан сказав», «Майдан вважає», «На Майдані відбулося» і т.д. Так от, протягом останніх днів Майдан жив у напруженому режимі: засідав, мітингував, продукував заяви, рішення, ідеї, ходив у гості на Банкову і сам приймав високих гостей, боровся з розколом усередині себе. Тут побувало чимало політиків, які намагалися знайти привід для пророчих і суспільно значимих заяв. У суботу прибув навіть сам Президент України Віктор Янукович у супроводі Прем’єр-міністра Миколи Азарова, глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна та його заступника Ганни Герман. Глава держави поспілкувався з протестувальниками, зайшов до намету-кухні, де йому запропонували гарячого чаю, але він відмовився, зіславшись на те, що його чекають державні справи.

/>  


 

Читайте также по теме