ГолосUA
19:58 30/12/2009

Огляд преси за 31 грудня

Україна молода

Для українських націоналістів Новий рік традиційно почнеться масовими акціями з нагоди дня народження провідника ОУН (р) Степана Бандери. Київська міська організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» 1 січня з нагоди 101–річчя провідника проведе в столиці смолоскипну ходу під гаслом «Степан Бандера — наш герой». Націоналістичні маніфестації відбудуться і в багатьох інших містах. Зокрема, в Запоріжжі запланували автомобільний пробіг на честь Степана Бандери. Автомобілісти–«бандерівці» проїдуть центром Запоріжжя і більшістю мікрорайонів, долаючи «редути», що їх, вірогідно, готують комуністи.

Новий рік на телеканалах має розпочатися державним гімном, а не рекламою горілки. Про це Секретаріат Президента в офіційному листі просить топ–менеджерів українських телеканалів. Керівник Головної служби інформполітики Секретаріату Лариса Мудрак пояснила: «Торік ми змонтували новорічне привітання Президента таким чином, що після його виступу з’явився годинник і звучав Гімн України. Так деякі комерційні телеканали вирізали все, що було після виступу Президента, і поставили там свою рекламу». />
Газета по-українськи

Найбільший контракт в історії вітчизняного військово-промислового комплексу підписали 2009 року. Україна отримає $2,4 млрд. за постачання військової техніки до Іраку. Упродовж трьох років Багдаду відправлять 420 бронетранспортерів, шість літаків Ан-32, танки ”Оплот”. Ця угода дозволить нашій країні вийти на п’яте-шосте місце у світі за обсягами торгівлі зброєю. “Ці контракти забезпечать роботою понад 80 підприємств військово-промислового комплексу й конструкторських бюро у Дніпропетровську, Києві, Севастополі, Харкові. А це десятки тисяч робочих місць. Доведеться навіть відновлювати заморожені підприємства, — зазначив експерт Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Сергій Згурець. — Окрім прямої економічної вигоди, Україна покращить імідж торговця зброєю. Найважливіше — ми продаємо не надлишки військової техніки радянського зразка, а нові розробки”.

У Вінниці на новорічні свята можна замовити Діда Мороза, що влітає у вікно. Послугу надають Віталій Холодов і Олександр Ткаченко. Займаються промисловим альпінізмом. Кажуть, їм байдуже, на якому поверсі живе замовник. Послуга коштує 500 грн.
За сценарієм, перша до квартири клієнтів заходить Снігуронька. Пояснює, що почула дитячі голоси. Пропонує дітям кликати Діда Мороза. Визирає у вікно, показує напарнику, куди спускатися з даху. Той має торбу з подарунками, купленими батьками.

Найдовше на новорічні свята українці відпочивали у 2007 році. Зачинателем традиції новорічно-різдвяних канікул був уряд Юрія Єханурова. 2006-го українці відпочивали дев’ять днів — із 31 грудня по 9 січня. Наступного року прем’єр Віктор Янукович оголосив вихідними 11 днів — із 29 грудня до 9 січня. 2008 та 2009-го вихідні скоротили до тижня — з 1 по 7 січня. У перші два тижні 2010-го уряд Юлії Тимошенко запропонував відпочивати з 1 по 10 січня.

 

Читайте также по теме